Kuriózum6 alapszabály, amit érdemes betartanod, ha nem szeretnél egy undok szülővé válni!

6 alapszabály, amit érdemes betartanod, ha nem szeretnél egy undok szülővé válni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A rossz szülői minták generációról generációra öröklődnek, és csak nagyon lassan történik fejlődés. És ha a gyerek többé nem akar szót fogadni, csúnyán beszél és viselkedik, akkor el kell gondolkoznod azon, hogy vajon hol ronthattál el valamit a nevelésben.

6 alapszabály, amit érdemes betartanod, ha nem szeretnél egy undok szülővé válni!

A gyerekekből elő kell csalogatni mindazt, ami tudatalattijukban rejtőzik, mert csak így tudnak majd később fejlődni úgy testileg, szellemileg, mint lelkileg.

Most következzen 6 nevelési jótanács, amelyet érdemes neked is megfogadnod!

1. Ne üvöltözz a gyerekeddel

Ha ráüvöltesz a gyerekre, akkor úgy fogja magába szívni az agressziót, akárcsak egy szivacs, és évek múlva ez vissza fog köszönni a viselkedésén. Bárhogy is bosszantsanak a gyerekek, maradj mindig higgadt, a hangodat ne emeld föl, mert kettőtök közül te vagy a felnőtt.

Számolj el tízig, mielőtt kieresztenéd a hangod!

2. Ne kérjél túl sok dolgot a gyerektől

Mivel ő a te gyereked, ezért számodra csakis ő lehet a legjobb, még ha nem is hoz haza érmeket, díjakat. Biztasd, bátorítsd, majd vigasztald meg, ha nem sikerül valamit elérnie. A gyereknek meg kell tanítanod azt, hogy csak abban lehet jó, amit igazán szeret.

3. Kelts jó benyomást

A gyerek a szülői minta tükröződése, azt teszi, amit a szülő. Ezért mutass neki példát, hogy lássa, mivel lehet segíteni másokon, hogyan kell erőszak nélkül, nyugodtan, józan ésszel megoldani a konfliktusokat. A gyereked a legjobb befektetésed kell legyen.

4. Tölts több időt vele

Ha kevés is a szabadidőd, azt úgy oszd be, hogy minőségi kikapcsolódást biztosíts a gyereked számára. Legyetek együtt, menjetek kirándulni, beszélgessetek, legyen a programban mozi, színház, koncert. Találjátok meg a közös hangot és a közös szórakozási pontot.

5. Ne hárítsd a kérdéseket

Még akkor sem, ha a gyerek kényelmetlen kérdést tett fel. Légy őszinte vele, mert különben a gyerek elbizonytalanodik és összezavarodik, és még kíváncsibb lesz a kérdése iránt, ha pedig te nem adod meg neki a megfelelő válasz előbb utóbb megkapja máshol, és annak nem biztos, hogy örülnél.

6. Ismerd el a hibáidat

Ha valamiben hibáztál, vagy nincs igazad a gyerekkel szemben, ismerd be, mert ezzel hiteles szülővé válsz, amit a gyereked értékelni fog, ezáltal pedig nagyobb tisztelettel és bizalommal tekint rád.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek