Holotropikum5 tipp, amivel csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát

5 tipp, amivel csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az utóbbi években egyre több szó esik a rákról. A stressz, a nem megfelelő táplálkozás, a légszennyezés, hogy csak néhány okot említsünk, ami miatt egyre nő a daganatos betegségekben szenvedők száma. A prevention.com szakemberei összefoglalták, hogy milyen szabályokat kell betartanunk ahhoz, hogy csökkentsük a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

rakbeteg no

1.Fogyjunk 5 kilót: az Amerikai Rákkutató Társaság szerint a rákban elhunyt nők 20 százaléka, míg a férfiak 14 százaléka esetében az elhízás és a túlsúlyosság okozta rendellenességek vezettek halálhoz. Nők esetében a fogyás segíti a női hormontermelődést, ami csökkenti a mellrák, a méhnyakrák és a petefészekrák kialakulásának kockázatát. Ha nem is számítunk túlsúlyosnak, ám 30. életéved betöltése után legkevesebb 5 kilót híztál, akkor növekedik a hasnyálmirigyrák, a mellrák és a petefészekrák kialakulásának kockázata.

2. Kerüljük a röntgenográfiát: a komputertomográfok kitűnő eszközök a pontos, részletes diagnosztika szempontjából, és sokkal részletesebb képet adnak, mint a röntgen, ami leukémiát okozhat. Ezért, ha módunkban áll, a röntgen helyett válasszuk a CT-, vagy MRI-vizsgálatokat.

3. Ne hagyjuk figyelmen kívül a fájdalmakat: ha gyakran tapasztalunk hasi puffadást, kismedencei fájdalmat, gyakori telítettség érzetet a húgyhólyagban, azonnal forduljunk orvoshoz. Ezek a tünetet gyakran petefészekrákra utalnak, különösen akkor, ha a fájdalmak gyakoriak és erőteljesek. Sok esetben a nők hajlamosak ezeket a tüneteket figyelmen kívül hagyni, és mire orvoshoz fordulnak, már késő. Az időben felfedezett petefészekrák 90-95 százalékos eséllyel gyógyítható, ám késői stádiumban legtöbb öt éven belül halállal jár.

4. Figyeljünk a szervezet kalciumszintjére: a Darmouth-i Egyetem kutatása kimutatta, hogy azok a alanyok, akik négy éven át mindennap 1200 mg kalciumot vittek be a szervezetükbe, azok esetében 36 százalékkal csökkent a rákos vastagbélpolipok kifejlődésének esélye, szemben azon páciensekkel, akik ezen időszak alatt placebót kaptak. A napi szükséges kalciummennyiség beviteléhez fogyasszunk 8 pohár zsírszegény tejet, 8 pohár joghurtot, vagy 85 g zsírszegény túrót.

5. Hagyjunk fel a kémiai alapú mosószerekkel: az egyik legelterjedtebb tisztítószer összetevő a perklóretilén, ami májrákot, veserákot és leukémiát okozhat. A legnagyobb veszélynek azok vannak kitéve, akik napi szinten nagy mennyiségben és huzamosabb ideig ki vannak téve ezeknek a szereknek, például a mosodák, autómosók alkalmazottai.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek