Holotropikum5 nyomós ok, amiért jót tesz az egészségednek, ha magaddal beszélsz

5 nyomós ok, amiért jót tesz az egészségednek, ha magaddal beszélsz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem probléma, ha valaki magában beszél! Íme, 4 jótékony hatás!

5 nyomós ok, amiért jót tesz az egészségednek, ha magaddal beszélsz

Mikor beszéltél magaddal utoljára, hangosan? Ha nemrég, akkor ne ess pánikba, mert a pszichológusok szerint pozitív hozadéka is van, ha saját magaddal elegyedsz szóba. Lássuk most azt az 4 jótékony hatást.

1. Gyorsabban fog vágni az eszed

Ha hangosan megnevezel valamit, segítesz az agyadnak jobban elképzelni a dolgot, ezzel pedig fejleszted a vizualizációs képességedet. Ha sok kép között keresgélsz, vagy egy bizonyos fotót akarsz megtalálni, hamarabb fog menni, ha kimondod hangosan, hogy mit keresel.

2. Boldogabb leszel

Ha pár alkalommal szóba elegyedsz magaddal, attól jobb kedvre derülsz, megnyugtatod magad, így javítva a közérzeteden. Emellett a vérnyomásod és vércukorszinted is egyensúlyba kerül.

3. Könnyebben megoldod a kellemetlen feladatokat

Ha hangosan kimondod a problémát, az agyad hatékonyabban találja meg arra a megoldást. És legtöbbször ez a megoldás objektív szempontok szerint körvonalazódik. Tanulmányok bizonyítják, hogy a magukkal beszélő gyerekek jobban tudnak teljesíteni különböző iskolai feladatokban, mint a magukkal nem beszélő társaik.

4. Kevesebb stresszhatás és szorongás ér

A magyarázat egyszerű: ha magaddal kibeszéled a problémáidat, aggályaidat, félelmeidet, kisebb lesz a stresszhatás, enyhül a szorongásod, magabiztosabb, bátrabb leszel. Ha tehát egy nehéz időszakon mész keresztül, állj szóba önmagaddal, és őszintén meséld el, hogy mit érzel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek