Kuriózum5 női szokás, amit az erősebbik nem sosem fog megérteni!

5 női szokás, amit az erősebbik nem sosem fog megérteni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már-már szinte közhelyes témának számít az, hogy a férfiak valószínűleg sosem fogják igazán megérteni, hogy egyes dolgokat miért is csinálnak a nők, ezért összegyűjtöttük azt az 5 legtipikusabb női szokást, aminek hallatán vagy láttán a férfiak csodálkozóan felvonják szemöldöküket.

5 női szokás, amit az erősebbik nem sosem fog megérteni!
Fotó: Pixabay.com

1. Szándékos érzelmi „sanyargatás” és lelki fájdalmak

Biztosan találkoztál már olyan esettel, amikor egy megható film láttán egy teljes doboznyi zsebkendőt telesírtál. De miért is van szükségük a nőknek ezekre az „érzelmi hullámvasutakra”? Szakértők szerint ez amiatt lehet, hogy a nők így próbálják felfedezni és megérteni, hogy hogyan is érhetnék el a filmvásznon látott romantikus élményeket a saját kapcsolataikban is. Ennek az apró „csajos-szokásnak” óriási hatása van a női párkapcsolatokkal szemben felállított elvárásoknak. A filmbeli karakter szenvedései valamilyen módon egyfajta feldolgozásképpen is funkcionálnak, mert ezzel azonosulva a saját érzéseit is könnyebben feldolgozhatja.

2. Csapatos toalett-látogatás

Külön mítoszok keringnek a pasik fejében, hogy vajon mi is történhet a mosdóban, amikor egyszerre több nő megy be. Ennek semmilyen különleges oka nincs: akár női higiéniához szükséges termékeket cserélnek, vagy csak egyszerűen a szerelmi életükről fecsegnek, sminktippeket osztanak meg egymással, tehát nyugalom, semmi eget rengető nem történik odabent.

3. Trükkös kérdéseket tesznek fel

„Kövérít ez a ruha?” vagy „Miért is nem jegyzed el a barátaidat, ha már annyi időt töltesz velük?” – ezek a legtipikusabb becsapós női kérdések, amiktől a férfiak úgy félnek, akár a tűztől, mert tudják, hogy ezekre nem lehet jó választ adni. Mi, nők, nagyon jók vagyunk az érzelmeink kifejezésében, de néha még mi is bajlódhatunk ilyen téren, mert olykor nehéz kimondani azt, hogy „Olyan jól esne tőled egy bók.” vagy „Bárcsak annyira élveznéd a velem töltött időt, mint amennyire a barátaiddal töltöttet.” Szóval az ilyen beugratós kérdések és megjegyzések mögött sokszor mély a háttérben tomboló érzelmek rejtőznek, ezért próbált megfejteni és figyelemmel közeledni feléje.

4. Az ellenkezőjét mondja annak, amit valójában érez

„Nincs semmi baj, minden rendben” – hangzik el a nő szájából a mondat, aminek köze sincs az igazsághoz. De akkor miért mondják épp az ellenkezőjét annak, amit éreznek? Ez az, amit a férfiak sosem fognak megérteni. Ilyenkor a nő a hanghordozásával, arckifejezésével és a testbeszédével próbálja rávezetni a férfit az igazságra, remélve azt, hogy képes vagy olvasni a sorok közt és rájössz, hogy mi bántja valójában.

5. Panaszkodnak, ha más pasik flörtölni próbáltak vele

A legtöbb férfi számára pozitív dolgot jelent, ha egy idegen nyomulósan flörtölni próbál velük, de a nők esetében ez kissé másként van. Hiába veted be a leglenyűgözőbb csajozós technikádat, ha nincs esélyed nála, akkor semmi nem fog segíteni. Ilyen helyzetekben a nők gyakran áldozatnak érzik magukat, hiszen egy „nemkívánatos idegen” próbál közeledni feléjük. Hiába az udvarias lekoptatás sokszor a férfiak nem veszik a lapot, és csak továbberőltetik a dolgot.

A női lélek megértéséhez türelem és nagyfokú empátiára lesz szükséged, de ha fejlett érzelmi intelligenciával rendelkezel menni fog, és végre megértheted a nők köré képzelt „titokzatosságot”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek