Lélektár5 mód, hogy kiderítsd, mennyit fejlődtél spirituálisan

5 mód, hogy kiderítsd, mennyit fejlődtél spirituálisan

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Könnyű azt mondani, hogy a magasabb tudatosság elérése egy utazás, és nem csak egy elérendő cél. Mégis keressük azokat a mérföldköveket, amelyek biztosítanak róla, hogy a jó úton járunk, és haladunk előre. Ugyanez vonatkozik azokra az emberekre is, akik úgy döntöttek, bővítik a tudatosságukat.

A magasabb szintű tudatosság elérése leggyakrabban egy bizonyos ciklust követ: ébredés, kutatás, depresszió/szomorúság és végül az áttörés – majd megismétlődik a ciklus. Ez az ébredés legtöbbször akkor történik meg, amikor valami küzdelmet vált ki belőlünk, aminek köszönhetően végül jobban megértjük önmagunkat és a céljainkat.

Ez a folyamat a szívünkben és a lelkünkben megy végbe, lehetővé teszi a számunkra, hogy felfedezzük a tudatosság egy újabb szintjét, alkalmazkodjunk hozzá, és ezáltal közelebb kerüljünk a Forráshoz. Hangsúlyozzuk, hogy a tudatosság bővítse egy egész életen át tartó utazás, és ennek így is kell maradnia, de a legfőbb kérdés, ami felmerülhet bennünk: vajon honnan tudjuk, hogy mennyit fejlődtünk?

Az alábbiakban bemutatjuk a spirituális fejlődés 5 jelét:

1. Az „éned” megváltozott, kibővült, vagy felismerhetetlenné vált

Olyan társadalomban élünk, ahol az emberek címkékkel azonosítják, kategorizálják és ezek által értik meg egymást. Mi pedig az „én” korlátai között próbálunk meg mozogni. Amikor azonban eléred a tudatosság legmagasabb szintjét, megérted, hogy az „énnek” korlátlan lehetőségei vannak, és eggyé válik a végtelennel.

Mindig van esélyed a növekedésre, arra, hogy önmagad másik, még jobb verziójává válhass, az „éned” minden egyes ébredéssel újabb módon fedezheti fel a multiverzumot. Ha visszatekintve elcsodálkozol, mennyit növekedtél az utóbbi években, miközben az „énednek” csak egy igen kis részét fejezted ki, akkor egyértelműen fejlődtél.

2. Megérted az Egységben rejlő igazságot

Az emberi természet mindannyiunkat áthat. Mindannyian egyek vagyunk. Ennélfogva pedig a benned rejlő igazi potenciál az, hogy képes vagy eggyé válni minden körülötted lévő emberrel. Ez lehetővé teszi, hogy megértsd, hogy energiád, vagy annak változása hogyan hoz létre egy hullámot, amely áthatol az egész bolygón, az egész emberiségen, és általában véve minden életen.

Ez lehetővé teszi, hogy teljesen idegen emberek iránt is szeretetet érezzünk a legkisebb habozás vagy aggodalom nélkül. Ez egyben azt is jelenti, hogy képes vagy önmagadat szeretni, mert ez is befolyásolja a mindenki és minden irányában érzett szeretetedet. Ha visszatekintve úgy látod, elkezdted jobban szeretni önmagadat, és ezáltal másokat is, akkor fejlődtél.

3. Reménnyel legyőzheted a rossz szokásokat

Ha feltétel nélkül kedves és kíméletes vagy önmagaddal, és szereted magad, az azt jelenti, hogy jobban megérted, hogyan kapcsolódsz minden élethez, ami körülvesz.

Ha visszapillantva azt látod, hogy ráébredtél a romboló szokásaidra, és próbálsz megszabadulni tőlük az önmagad iránt érzett szeretetnek köszönhetően, akkor fejlődtél.

4. Pozitivitást sugárzol mások irányába

Ahhoz, hogy spirituálisan fejlődhess, először is hálásnak kell lenned mindazért a gazdagságért, ami az életed része, és mindazért a gazdagságért, amiben más embereknek részük van. Ez az érzés támogatja az önmegvalósító próféciákat, amelyek még több bőséget vonzanak be az életedbe, miközben lerombolják az egódat és mindazt a negativitást, amit a mások életében látott bőség miatt éreztél.

Ez pedig közvetlenül befolyásolja azt a pozitivitást, amit te adhatsz a világnak. Ennek következtében megoldódnak és eltűnnek azok a problémák és akadályok, amelyek korábban visszahúztak, új igazságokat értesz meg, és a mindennapi frusztrációk már nem tudnak zavarni. Nézz vissza az elmúlt időszakra, és ha úgy látod, hogy több szerető, kedves, szerény és gondoskodó embert vonzottál, akkor fejlődtél.

5. Gyorsabban gyógyulsz

A magasabb tudatosság elérése egyben azt is jelenti, hogy könnyebben megbocsátasz önmagadnak és másoknak egyaránt. Amikor a feltétlen együttérzés a létezés szerves részévé válik, akkor nemcsak a te pozitivitásod van hatással másokra, de te is érzed mások pozitivitásának hatását, és gyorsabban gyógyulsz általa.

Ennek eredményeként nem maradsz az egód fogságában, az ima és a meditáció pedig valóban az öngyógyítás eszközeivé válnak. Ha visszatekintve úgy látod, hogy gyorsabban legyőzted a pszichikai, érzelmi és fizikai sérüléseket egyaránt, miközben tiszteletben tartottad az elmédet, a testedet és a lelkedet, akkor fejlődtél.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek