Kuriózum5 mindfulness gyakorlat, amit minden reggel iktass be az életedbe!

5 mindfulness gyakorlat, amit minden reggel iktass be az életedbe!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mit szoktál reggel csinálni közvetlenül ébredés után? Az első dolgod, hogy megigyál egy csésze erős kávét, és végigpásztázd a híreket? Tudnod kell, hogy a reggeled alakítja az egész napodat, tehát tőled függ, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott vagy idegességgel teli, kritikus, negatív hangulatban kezdesz.

Ha az alábbi gyakorlatokat beépíted a reggeli rutinodba, meglátod mennyire harmonikus lesz az életed. Kezd tudatosan a napot!

1. Ünnepeld, hogy élsz!

Amint kinyitod reggel a szemed, köszönd meg, hogy élsz, és részese lehetsz ennek a csodálatos napnak. Értékeld, hogy mennyire szerencsés vagy, hogy felébredtél, és a mai nap folyamán is számtalan dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy jobb legyen a világ. Mondj köszönetet az Univerzumnak az új napért.

2. Figyelj a körülötted lévő hangokra!

Állíts be ébresztőnek egy kellemes hangulatú zenét, így már az első perctől kezdve lehetőséget adsz arra, hogy jól indítsd a napot. A harmónia fokozása érdekében állítsd be egy pozitív mantrát, ébresztő üzenetnek: “Az életemben minden rendben van, és egyre jobbá válik”.

3. Hidratálj!

Ne a kávé legyen az első, amit reggel iszol, hanem egy nagy csésze citromos víz. A szervezetnek szüksége van a hidratálásra, hiszen csak így tud megfelelően működni. Érezni fogod a víz hatását, sokkal energikusabb leszel, és az akadályokon is könnyebben túlteszed magad.

4. Figyeld meg a környezeted!

Az e-mailek és a szociális hálók böngészése helyett nézz ki az ablakon, vedd észre a madarakat, a virágokat, a felhők formáját, a napsütést, az esőcseppeket. Tudatosítsd a körülötted lévő dolgokat, ne csak a szépségre koncentrálj, hanem mindent úgy fogadj el egészen pontosan, ahogy van. Csak figyelj, és add át magad a jelennek.

5. Képzeld el a napod!

Még az ágyban fekve végezd ezt a pár perces gyakorlatot: hunyd le a szemed, és képzeld el a napod a lehető legtökéletesebbnek. Képzeld el nagyon vidámnak és kedvesnek az embereket, akikkel ma találkozni fogsz, érezd, hogy a lehető legjobban alakulnak a dolgaid, sikeres és elégedett vagy. Minden reggel mondd el a saját mantrát, amit te magad is megalkothatsz, és azzal indítsd útjára a napod.

Pl. Hálával és nyitott szívvel kapcsolódom az Univerzum teremtő energiáihoz, szeretettel, bőséggel és végtelen lehetőségekkel teli napom lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek