Lélektár5 mantra, amellyel bevonzhatjuk életünkbe a pozitív szemléletet és a boldogságot az...

5 mantra, amellyel bevonzhatjuk életünkbe a pozitív szemléletet és a boldogságot az új évben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ember alaptermészetéhez tartozik a boldogság is, amelyre szinte mindenki vágyik, keresi, kutatja, mert enélkül az érzés, lételem nélkül nehéz lenne az élet, sőt értelme sem lenne reggel felkelni az ágyból. Mindig van választásunk, és nem jobb, ha a boldogságot választjuk a keserűség, az egyhangúság, a szomorúság helyett?

meditacio

Most itt van 5 mantra, amelyekkel elérhetjük, hogy boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak legyünk, és feltöltődjünk pozitív energiákkal.

1. Nagyon boldog vagyok, mert…

A három pont után bármit elmondhatunk, a munkahelyünkön történt jó pillanatoktól kezdve, egészen egy finom vacsoráig, ami nagyon ízlett. Emellett bármilyen hobbi, foglalkozás is számba jöhet, ami csak boldogságot, békét, nyugodtságot okoz. Az önkéntességgel járó pozitívumokat, a bajbajutott emberek megsegítésének örömteli érzését is jó, ha kimondjuk, leírjuk.

2. Szeretve és támogatva érzem magam…

Mikor a negatív és szomorú érzések fölénk kerekednek, nehéz kilépni a nyomasztó helyzetből, de gondoljunk azokra az emberekre, akik mellettünk állnak, akik szeretnek, tisztelnek, becsülnek, támogatnak. Lehetnek családtagok, ismerősök, munkatársak, vagy igaz barátok. A három pont után írjuk fel azon személyek neveit, akik így viszonyulnak hozzánk. Ha csak rájuk gondolunk, már egy kicsit másképp fogjuk értékelni a helyzetünket.

3. Ez az én életem, és ezek a dolgok valóságosak

Csak a jelen pillanat számít az életben, sem a múltbéli történéseknek, pláné a jövőbeli eseményeknek nincs jelentőségük. Készítsünk egy listát azokról a dolgokról, amelyek valóban jellemzik az életünket.

4. Érzem, hogy élek, hogy tele vagyok lelkesedéssel, ha…

Gondoljunk azokra a dolgokra, amitől felpezsdül a vérünk, ami határtalan örömmel, adrenalinnal tölt fel. És ezekre a dolgokra gondolva keljünk ki az ágyból minden reggel. Azokra kell összpontosítani, ami erőssé, magabiztossá, boldoggá tesz. Bármi lehet: zene, tánc, kirándulás, egy film, egy jó könyv, vagy egy kellemes találkozás a barátokkal. Ezekre a boldogság-ösztönzőkre emlékezzünk naponta legalább 4–5 alkalommal.

5. Azért mert most éppen… érzem magam, inkább… leszek

Helyettesítsük be a megfelelő szavakkal a kipontozott részeket, ami erőt ad ahhoz, hogy változtatni tudjunk, boldogabbak, harmonikusabbak legyünk. Tudatosan válasszuk a pozitív szemléletet, a lényeg az, hogy jobban érezzük magunkat, és ezt az állapotot képesek legyünk fenntartani.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek