Kuriózum5 leggyakoribb probléma egy házasságban

5 leggyakoribb probléma egy házasságban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Félrelépés: a hűtlenség nem jelenti minden esetben a kapcsolat végét. A megcsalást valóban követheti szakítás, válás, ám a legtöbbször sokak számára egy figyelmeztető jel, hogy valami nem jól működik, az egyik fél, vagy a felek nem boldogok a kapcsolatban. Azonban, ha ennek okát megtalálják, és mindkét félben megvan az akarat a megoldásra, a párkapcsolat minden addiginál erősebbé válhat.

hazassagi-problemak

Folyamatosan előjövő vitatémák: előfordulhat, hogy a felekben nincsenek meg a konfliktuskezeléshez szükséges készségek, kompetenciák. A házasság kezdetén úgy tűnik, hogy egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés ok van a vitára, azonban kiderül, hogy sok esetben két külön vélemény van, amelyeket nem sikerül közös nevezőre hozni. Ilyen esetben meg kell próbálni higgadtan beszélni a feleket érintő érzékeny kérdésekről, és lehetőleg minél nagyobb empátiával, objektíven kezelni a problémakört

Az egyik fél nem igényli az együttlétet: a kapcsolatok kialakulásának elején az együttlétek száma magas, az idő múlásával azonban ez csökken, és optimális esetben a felek igényeinek megfelelő szinten stabilizálódik. Probléma akkor van, ha a libidó teljesen eltűnik, azonban ez sem jelenti azt minden esetben, hogy a házasság veszélyben van. A szexuális vágyat a fizikai, pszichológiai problémákon kívül akár az időjárás is befolyásolhatja, szóval nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

A partner gyerekeihez való viszonyulás: számos problémát okozhat az, ha az egyik félnek gyerekei vannak az előző házasságból, és a másik fél nem tudja kezelni, vagy rosszul kezeli a helyzetet. A leggyakrabban előforduló tünet, hogy az egyik fél háttérben érzi magát, úgy érzi, társa jobban szereti a gyerekeit, mint őt, és ez negatív érzelmeket válthat ki, amelyek mérgezik a kapcsolatot. Ez esetben hagyni kell, hogy a társunk a gyerekeinek szentelje azt az időt, amikor a gyerekeivel van, alkalmazkodjunk a helyzethez, és ne harcoljunk folyton a kitüntetett helyért, hisz ez nem jelenti azt, hogy minket kevésbé szeret.

Piszkos anyagiak: a pénz is számos konfliktusforrást jelenthet egy párkapcsolatban, hisz a felek sok esetben különböző dolgokra szeretnék költeni a megtakarított összeget, de a közös kassza – külön kassza kérdése, vagy a felek fizetése közötti nagyságrendi különbségek is jelentős nézeteltéréseket okozhatnak. Fontos, hogy ez esetben is olyan megoldást kell találni a problémára, amelyet mindkét fél elfogad. Ha semmiképp nem sikerül konszenzusra jutni, akkor forduljunk pénzügyi tanácsadóhoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek