Van néhány olyan kozmetikai cikk, melyek bár elterjedtek, a bőrgyógyászok soha nem tanácsolnák a használatukat. Nézzük, melyek ezek a haszontalan és olykor akár veszélyes termékek!

5 kozmetikai termék, ami felkerült a bőrgyógyászok "fekete listájára"!

Kézápoló vagy kézkrém?

Ne vásároljunk kézápolót csak azért, mert azt gondoljuk, hogy folyékony állapotuk miatt jobban hidratálják a kiszáradt bőrt. Inkább válasszunk olyan kézkrémet, melynek összetevői minél nagyobb százalékban tartalmaznak organikus anyagokat és mely talál a bőrtípusunkhoz. A kézápolók inkább a haszontalan kozmetikai termékek táborát népesítik.

Napvédő krém vagy spray?

Igaz ugyan, hogy a spray használata praktikusabbnak tűnhet, viszont nem lehet vastag rétegben felvinni a bőrfelületre, hogy valóban megvédhessen az égéstől. A bőrgyógyászok inkább a napvédő krémek használatát ajánlják, mellyel egyenletesen be lehet kenni a bőrünket.  A spray használata során, a bőr védelmét szolgáló anyag jelentős része elvész a szórás során.

Napolaj

A bőrgyógyászok ezt a terméket is tiltólistára tették. Ez ugyanis bezárja a bőr pórusait és nem nyújt olyan védelmet az UVB sugárzás ellen, mint a napkrém. Különösen akkor nem javallott a használata, ha bőrünk rendkívül érzékeny.

A hidrokortizon alapú krém használata

Csak bőrbetegségben szenvedők esetében ajánlott, bár sokan használják pattanások és mitesszerek kezelésére. Lehet, hogy első körben hasznosnak tűnhet számunkra, de valóban több kárt okoznak, mint javulást, hiszen irritációt és bőrgyulladást idézhetnek elő.

A kókuszolaj

Használata szintén nagy népszerűségnek örvend, de hosszú távon egyáltalán nem javasolják a bőrgyógyászok. Ez azért van, mert a kókuszolaj a használat során eltömíti a bőr pórusait és pattanások megjelenéséhez vezet ez által. Mértékkel, használható a kéz- és láb ápolására, de arcbőrünkre soha ne kenjük, legalábbis ezen a véleményen vannak a bőrgyógyászok, bár mi pont az ellenkezőjét tapasztaltuk vele..

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.