Kuriózum5 kellemetlen élmény, ami miatt elvesztheted a hited az igaz szerelemben!

5 kellemetlen élmény, ami miatt elvesztheted a hited az igaz szerelemben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szerelem talán az egyik legszebb dolog, amit emberként átélhetünk, sajnos nem mindegyik szerelem tarthat örökké. A tönkrement kapcsolatok akkora tüskéket hagynak a szívünkben, hogy néha még hosszas idők után sem vagyunk képesek teljesen felgyógyulni.

5 kellemetlen élmény, ami miatt elvesztheted a hited az igaz szerelemben!

Ilyen esetekben könnyen elveszhetjük a hitünket a szerelemben és mindenben csak a csalódást és a rosszat látjuk. Ezeken a traumákon valahogy túl kell lendüljünk, mert nem élhetünk le úgy egy életet, hogy teljes mértékben lemondunk a szerelemről.

1. Az elutasítás és az értéktelenség érzése

Az önzőségen alapuló kapcsolatok sok esetben azt az érzést hagyják bennünk, hogy értéktelenek vagyunk, mivel mindenünket magával vitte a másik fél. Nemcsak az érzéseinket, hanem a testünket és a türelmünket is magával viszi egy ilyen kapcsolat, ezért sokszor évekbe telhet, hogy újra megtanuljunk bízni.

Megoldás: kezd el magadat középpontba helyezni! Olyan dolgokkal foglalkozz, amelyek örömmel töltenek el és szórakoztatnak. Sokkal többet érsz, mint ahogyan hiszed, ismerkedj meg a lenyűgöző oldaladdal is és szeresd magad. Persze szakítás után minden sokkal nehezebb, de ne törődj semmivel csak magaddal foglalkozz, mert megérdemled.

2. Az irányítás és bántalmazás esete

Aki élt már ilyen típusú, durva kapcsolatban, az bizonyára tudja, mennyire nehéz megélni a mindennapokat. A bántalmazás teljes mértékben tolerálhatatlan! Ha pedig irányításmániás emberrel van dolgod, tudd, hogy mindez a gyengeségéből fakad. Csak egy narcisztikus, magával nem megelégedett, mentális zavarokkal küzdő ember képes az ilyesfajta tettekre. Ha sikerülj kiszabadulnod egy ilyen kapcsolatból, akkor ne fojtsd magadba a történteket, beszéld ki magadból, kérj segítséget, és semmiképp se zárkózz el.

3. Megcsalás

Tulajdonképpen miért is csalják meg egymást az emberek? Fakadhat ez a kommunikációhiányból, alacsony önbecsülésből, kalandvágyból stb. Mindegy, hogy mi az ok, a tett sokak szerint megbocsájthatatlan, de semmiképp se magadat vádold. Nem biztos, hogy te vagy a felelős a történtekért, egyszerűen csak a másik fél úgy döntött, hogy meglépi ezt a lépést és szétzúzza a kapcsolatotokat. Ha már átéltél ilyesmit ne csüggedj! Nem mindenki csaló! Meg kell tanulnod újra bízni az emberekben. Nézz vissza a kapcsolataidra és jöjj rá, hogy hol siklott ki a dolog, és tanulj belőle. Ne hagyd, hogy egy ember tönkretegye az életed többi részét.

4. Személyes konfliktusok

Valljuk be, hogy nem mindenki illik össze – emberek jönnek-mennek az életünkben, szerelembe esünk, majd rájövünk, hogy tulajdonképpen nem is illünk össze. Lehet, hogy csak hónapok múltával jövünk rá, hogy azzal, akivel együtt vagyunk teljesen más világban élünk, mások az életcéljaink, más a természetünk, az érdeklődési körünk. Válogass addig, amíg megtalálod a számodra legmegfelelőbb partnert, és a többi kapcsolatból pedig tanulj. Ha nyitott szívvel és szemmel jársz, akkor nagyobb eséllyel indulhatsz.

5. Ítélkezések és folytonos kritikák

Légy tisztában azzal, amennyit érsz, és ne vedd fel ezeket a megaláztatásokat. Te nem vagy felelős azért, hogy a másik ilyen stílusban bánik veled. Ha teheted, minél előbb szabadulj meg az ilyen lehúzó kapcsolatoktól, mert annyi ember van, akiknek a szívük jó, kedvesek, figyelmesek és a párjukat nem hátráltatni, hanem támogatni akarják.

Ha ilyen nehéz időszakokon mész keresztül ne feledd, hogy a legnagyobb erő a megbocsájtásban rejlik, ha képes vagy megbocsájtani mindazért, ami veled történt könnyebben gyógyulhatsz és léphetsz tovább.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek