Kuriózum5 jótanács introvertált embereknek, hogy ne kapjanak frászt, ha nagy társaságba keverednek!

5 jótanács introvertált embereknek, hogy ne kapjanak frászt, ha nagy társaságba keverednek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A befele forduló emberek egyik legnagyobb rémálma, hogy sok emberrel kell szóba állniuk, ami szörnyen ki tudja meríteni őket, mivel ezek az emberek leginkább arra vágynak, hogy bebújjanak a takaró alá egy finom kakaóval, na és egy izgalmas könyvvel. Ez persze nem azt jelenti, hogy az introvertált személyek nem szeretik az embereket, csak egyszerre több emberrel nem tudnak mit kezdeni, gyorsan elfáradnak, kimerülnek testileg és lelkileg.

5 jótanács introvertált embereknek, hogy ne kapjanak frászt, ha nagy társaságba keverednek!

Felmérések szerint a lakosság 16-50 százaléka introvertált személyiségtípus, ami egy jelentős arány, ezért figyelni kell rájuk, főként ha te is ilyen vagy, vagy vannak introvertált ismerőseid.

Most következzen 5 segítő tipp, hogy a befele forduló emberek jobban helyt tudjanak állni ebben az extrovertált világban!

1. Időnként vonuljanak félre, ne találkozzanak senkivel

Az introvertált személyek minden nap 1-2 órát legyenek önmagukkal, mert ez jót tesz a közérzetüknek, feltöltődhetnek, az idegszálaik is kisimulnak, így nagyobb lesz a tolerancia szintjük, ami azért jó, mert így könnyebben el tudják majd viselni a zsúfolt tömeget. A munkahelyen is érdemes a főnöktől kérni időnként 5-10 perc szünetet, mert csak így tud megfelelően teljesíteni az introvertált ember. Hetente kétszer jót tesz egy lazító, kényeztető fürdő, ezért érdemes erre is időt szánni.

2. Ne csináljanak semmi olyat, amihez nincs kedvük

Ez egyszerű és hatásos módja annak, hogy az introvertált emberek elkerüljék a kiégést, a kimerültséget. Csak olyan tevékenységekben vegyenek részt, amihez kedvük van, amit imádnak csinálni, kötelezettség nélkül. A legjobb ha hallgatnak a megérzéseikre, a testük jelzéseire. Ha egy nagyszabású partira van meghívásuk, igyekezzenek azelőtt pihenni, feltöltődni, majd az összejövetelen törekedjenek arra, hogy lehetőleg kevés emberrel beszélgessenek, így előzve meg a leterheltséget.

3. Gyakoroljanak ön-nyugtató technikákat

Nem kell mindenkivel szóba állni, és két beszélgetés között érdemes pár nyugtató technikát alkalmazni, mint például a légzőgyakorlat, hiszen pár mély lélegzetvétel már sokat segíthet, de elővehetik a telefont, és úgy téve, mintha valami fontos elintéznivalójuk akad, arrébb állnak, ami lehet, hogy kissé tiszteletlen, de hatásos.

4. Saját életüket éljék

Ne tegyenek semmi olyat, amihez nincs kedvük, azt az életet éljék, ami boldogságot, nyugodtságot jelent számukra. Ne szabad semmit erőltetni, sem a munkahely, sem pedig a barátok szempontjából, főként akkor, ha azok az emberek, helyzetek elszívják az introvertált személy életenergiáját. A legfontosabb az, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, és eszükbe ne jusson mentegetőzni, ha valami olyasmi okoz boldogságot számukra, ami másban furcsa, szokatlan benyomást kelt.

5. Tanulják meg szeretni önmagukat

Azért is nehezebb introvertált személynek lenni, mert a többi ember úgy gondolja, hogy ők kevésbé kedvesek, barátságosak, ezért nehezebbek lehet velük kapcsolatot kialakítani. Azonban ez mindaddig nem is számít, míg a befele forduló ember el nem fogadja magát, úgy ahogy van, hiszen ilyenkor sokkal könnyebbé válik az élete, és mások szemében is barátságosabb lesz. Az önszeretet nagyon fontos, hiszen ezáltal sikerül megtalálniuk a boldogsághoz vezető utat, úgy, hogy teljesen önazonosak tudnak lenni és többé fel sem merül bennük az, hogy szégyenkezniük kell azért, amilyenek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek