A kimerültség, a fáradtság, a stressz lett a “védjegyem”, bárki rám nézett, egyből azt látta, hogy teljesen kivagyok. Nagyon nehezen tudtam kimászni a helyzetből, de szerencsére még időben észrevettem a figyelmeztető jeleket.

Ha te is úgy érzed, hogy valami nem megy jól az életedben, ne hagyd, hogy maguk alá gyűrjenek a problémák. Ne gondold azt, hogy veled van a baj, hidd el, hogy mindenre létezik megoldás. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget! Az alábbi jelek arra utalnak, hogy érzelmileg kimerültél!

1. Motivációhiány

Nagyon elveszettnek érzed magad, nem látod a célt, nem motivál semmi az életben. Nem leled örömöd semmiben, és úgy érzed, nincs semmi energiád, a nap nagyrészében csak vegetálsz, és robot módjára végzed a feladatokat.

2. Kibújsz a felelősségek alól

Nem azért van, mert nem akarsz valamit megcsinálni, hanem egyszerűen már úgy érzed, hogy nem bírod tovább. Egy egyszerű házimunka is nagyon nagy tehernek tűnik. Mindez azért van, mert mindent a saját válladra vettél, a családtagjaidat is tehermentesíteni akartad.

Itt az ideje, hogy változtass: légy te az első önmagad számára, és hagyd egy kis ideig, hogy mindenki boldoguljon, ahogy tud. Össze kell gyűjtened újra az erődet.

3. Rosszul alszol

Nem tudsz lecsendesedni, állandóan pörögsz valamin. Annak érdekében, hogy megerősödj lelkileg, meg kell találnod a belső békédet. Ha már nem csak a stressz és a szorongás tölti ki minden perced, akkor aludni is jobban fogsz tudni. Végezz elalvás előtti relaxációs gyakorlatokat, meditálj.

4. Letargikus, reménytelen napok

Vannak olyan napjaid, amikor egyszerűen nem tudod kirángatni magad a letargikus, depressziós hangulatból. Bármit is tehetsz ilyenkor, nem látod a pozitív oldalát a dolgoknak. Úgy érzed, hogy legszívesebben csak bebújnál a takaró alá, és hagyjon békén mindenki. Azonban hosszútávon nem tartható ez az állapot, ha egyedül nem tudsz kimászni belőle, fordulj szakemberhez.

5. Érzelmi nyomás

A negatív érzéseid óriási nyomásként nehezednek rád, a legkisebb problémából is nagy dráma kerekedik. Állandóan fáradt vagy, nincs kedved semmiben részt venni, mégis úgy érzed, hogy nagyon sok mindenben részt veszel. Mindez azért van, mert túl sok érzelmet viszel mindenbe, nem tudod racionálisan szemlélni a dolgokat. Próbálj megértőbb lenni saját magaddal, figyelj befelé, és így könnyebben rátalálsz a belső békére.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.