Kuriózum5 jel, ami arra utal, hogy érzelmileg kimerült vagy!

5 jel, ami arra utal, hogy érzelmileg kimerült vagy!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néha annyira bele vagyunk merülve a saját életünkbe, hogy pontosan a tényleges probléma felett siklunk el. Az érzelmi kimerültség alattomosan, és hosszú időn keresztül támad, nem annyira nyilvánvaló, mint a fizikai fáradtság. Ha fáradt a lelkünk, olyan egyértelmű jeleket kapunk, amelyeket általában figyelmen kívül hagyunk.

5 jel, ami arra utal, hogy érzelmileg kimerült vagy!

Az alábbi jelek arra utalnak, hogy a lelkünk igencsak kimerült, ezért itt az ideje tenni valamit!

1. Minden kis apróság felidegesít

Valahogy minden rosszul alakul a mai nap, kiborul a kávéscsésze, elakadsz a reggeli dugóban, otthon felejtetted a telefonod…stb. Ezek a dolgok bizony bosszantóak tudnak lenni, de, hát vannak ilyen napok. Ha ezek az apróságok a kelleténél jobban kiborítanak, és sokáig meghatározzák a hangulatodat, akkor itt az ideje egy kis lelki pihenésnek.

Ezt már olvastad? 8 jele annak, hogy a lelked érzelmileg kimerült, és az összeomlás küszöbén állsz

2. Túlérzékeny vagy

Vannak dolgok, amelyek érzelmileg egy kicsit jobban érintenek, de az hosszútávon egyáltalán nem jó, ha az érzelmeid irányítják és befolyásolják az életed. Ha felgyűltek benned a dolgok, akkor az új impulzusok sokkal erősebben érintenek, és gyakran nem is tudsz megbirkózni velük.

3. Motiváció hiánya

Elméletben lehet, hogy már rég tervezed, hogy elkezdesz sportolni, vagy belevágsz az életmódváltásba, azonban soha nem vagy eléggé motivált és kitartó ahhoz, hogy meg is valósítsd. Testileg nem érzed fáradtnak magad, és mégis valami visszatart. Itt az ideje, hogy észrevedd, és tiszteletben tartsd a belső bioritmusod.

Ezt már olvastad? Sose feküdj le haraggal a szívedben, mert sem a lelkednek, sem a testednek nem teszel jót!

4. Az érzelmek kifejezésének problémája

Nem tudod kifejezni az érzéseidet, vagy pont ellenkezőleg, kontrollálatlanul, mindenkinek elmondod a legbelsőbb érzéseidet is. Ha érzelmileg kimerült vagy, túlterheltnek érezheted magad. Megtörténhet, hogy annak ellenére, hogy nem akartad, mégis felemelted a hangod, vagy sírva fakadtál a munkahelyeden? De, ha már egy ideje egyáltalán nem beszéltél senkivel az érzéseidről, ez azt jelenti, hogy egy kicsit több figyelmet kellene fordíts a lelkedre.

5. Mindent szívre veszel

Úgy érzed, hogy minden rólad és ellened szól. Ha pl. a barátnődnek rossz kedve van, meg vagy győződve róla, hogy te vagy a hibás ezért. Amikor érzelmileg kimerült vagy, akkor is támadásnak veszed a dolgokat, amikor egyáltalán nem azok. A legfontosabb, hogy megtaláld a belső békéd.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek