Holotropikum5 jel, ami arra figyelmeztet, hogy a szervezeted nem jut elég oxigénhez!

5 jel, ami arra figyelmeztet, hogy a szervezeted nem jut elég oxigénhez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A biológiai élet egyik létszükséglete az oxigén, mert szükségük van erre a sejtek milliárdjainak, a szívnek, az agynak. Ha a szervezeted nem jut elég oxigénhez, azt orvosi szakszóval hypoxiának nevezik.

5 jel, ami arra figyelmeztet, hogy a szervezeted nem jut elég oxigénhez!

Most következzen a szervezet oxigénhiányos állapotának 5 jele, amelyre nagyon oda kell figyelni!

1. Gyengeség, szédülés, kábultság

Ez az oxigénhiányos állapot tipikus jele. Ha valakinél kialakul ez a helyzet, akkor szinte mindig rosszul érzi magát, erőtlen, szédült állapotba kerül, és alig tudja ellátni a napi teendőit. Dr. D. Love szerint az izmok egy rövid ideig még tudnak működni oxigén nélkül, de utána már elgyengülnek, és kialakulhat a szapora légzés is.

2. Levertség, kimerültség

A krónikus kimerültség, levertség is az oxigénhiányos állapot egyik jellemző tünete. Dr. Graham Rogers szerint ha a szervezetedben nincs elég oxigén, akkor egy idő után teljesen kimerültnek érzed magad, főként mikor a tüdőd nem képes megfelelően szabályozni a légzést és az oxigén-széndioxid cserét, ezért fordul elő az, hogy a nap közepén már teljesen kész vagy, kifáradsz és nem vagy jó semmire.

3. Heves szívverés

Ez azért van, mert a szíved így próbálja biztosítani azt, hogy mindenhová a lehető legtöbb oxigén eljusson, így hevesebben ver. Ha pár napig fennáll ez a helyzet, érdemes orvoshoz fordulnod.

4. Kapkodó légzés

Ebben az esetben az agy utasítást ad a tüdőnek, hogy kezdjen szapora légzésbe, így próbálva biztosítani az oxigénkiesést. Ez sajnos olyan helyzetben is előfordul, mikor nem csinálsz semmilyen megterhelő munkát, mégis állandóan kapkodod a levegőt.

5. Fejfájás, zavartság

Ha visszatartod a lélegzetedet pár másodpercre, és máris lüktető fejfájás alakul ki, akkor ez bizony azt jelzi, hogy kevés oxigénhez jut a szervezeted. Dr. Patrick M. Nemechek szerint az agynak oxigénre van szüksége, hogy megfelelően tudjon működni, viszont ha nincs elég oxigén, akkor fejfájás, nyomás alakulhat ki az agyi erekben, aminek az egyik következménye a fájdalom és a zavartság. Ha nincs elég oxigén a szervezetben, az agy nem tud megszabadulni a méreganyagoktól, amelyek további fejfájást, migréneket idézhetnek elő.

Ha ezeket a tüneteket, jeleket tapasztalod magadon, fordulj orvoshoz, aki majd tovább küld vizsgálatokra és beállítja a megfelelő kezelést.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek