Holotropikum5 jel, ami a cukorbetegségre utal

5 jel, ami a cukorbetegségre utal

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A diabétesz a rohanó, stresszes, gyorséttermekkel teli világ egyik népbetegségévé nőtte ki magát. Ha nem kezelik időben, akkor sajnos komoly betegségeket okozhat, problémát jelenthet az is, hogy a cukorbetegségre utaló tünetek eléggé nehezen felismerhetők. Most ezen igyekszünk segíteni.

cukorbetegseg

Ha az alábbi tünetek jelentkeznek, igyekezzünk, minél hamarább orvoshoz fordulni.

1. Gyakori vizelés

Mikor a vércukorszint megemelkedik a szervezetben, a vesék úgy igyekeznek ezt orvosolni, hogy megpróbálnak megszabadulni a fölöslegesen felgyűlt cukortól. Ez pedig gyakori vizeléssel jár, főként az éjszakai órákban kell kimenni a mosdóba.

2. Szomjúság

A gyakori szomjúság is a cukorbetegség egyik tünete. Ez összefüggésben áll a gyakori vizeléssel, hiszen a szervezet így próbálja jelezni, hogy vízre van szüksége, különben a kiszáradás veszélye fenyegethet.

3. Nagy étvágy melletti fogyás

Nem jó jel, ha valaki farkaséhes, állandóan enne, de közben mégis veszít a súlyából. Ez azért van, mert ilyenkor inzulinhiány lép fel, a szervezet nem tudja megfelelőképpen feldolgozni a cukrot, így a sejtek éheznek, és az agy olyan parancsokat ad ki, hogy még több táplálék bevitelére van szükség, viszont ahogyan ez megtörténik, a vesék máris megkezdik a cukrok kiürítését, így a beteg fogyni fog.

4. Lassan gyógyulnak a sebek

Elég egy kisebb karcolás, vagy, ha elvágjuk az ujjunkat, és a magas vércukorszint miatt egyszerűen lassabban és problémásabban fognak gyógyulni a sebek. Egyre gyakrabban fertőződhet meg a bőr, gyulladhatnak be a vérerek.

5. Ha ködösen kezdünk látni

Baj van, ha egy idő után homályosan, ködösen kezdünk látni. A cukorbetegség miatt ilyenkor a szemmozgató izmok funkciói megromlanak, lebénulhatnak, és gyakran alakul ki zöld, illetve szürkehályog is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek