5 dolog a hálószobában, ami akár a korai öregedést is elősegítheti!

Kétséget kizáróan a hálószoba az egyik legfontosabb, ha nem a LEGfontosabb része egy lakásnak, hiszen a nyugodt, pihentető alvás elengedhetetlen az egészségmegőrzés szempontjából, ezért a hálószobát úgy kell kialakítani, hogy ott jól érezd magad.

Lássuk, melyik az az 5 dolog, ami elronthatja egy hálószoba harmóniáját.

1. Nagyméretű, régi párnák

Hiába varrta a nagyi a párnákat, amiket használsz, azokat nem szabad hosszú éveken keresztül a hálószobádban tartanod, hiszen elszaporodhatnak bennük a poratkát, egyéb mikroorganizmusok, és ráadásul a durvább anyag gyűrődései a te arcbőrödön is megmutatkozhatnak, főként ha már nem vagy huszonéves.

2. Falra függesztett tévé

Ha igazán kipihenten szeretnél ébredni reggelente, akkor nincs mit keressen a hálószobádban a nagyméretű, falra szerelt tévé. Elalvás előtt nincs szükség a fehér fényt árasztó készülék sugárzására, a negatív hírek nézésére, amelyek érzelmileg is ártalmasak.

3. Rossz világítás

Zavaró fényviszonyok mellett nem lehet nyugodtan aludni, pihenni a hálószobában, ezért tegyél meg mindent, hogy megszűnjön minden idegesítő fényforrás.

4. Kényelmetlen matrac

A jó alvás alfája és omegája a matracnál kezdődik, aminek nem szabad sem túl puhának, sem túlzottan keménynek lennie. Válassz minőségi matracot, és tisztítsd rendszeresen, így szinte garantált a kiegyensúlyozott alvás.

5. Óra

A Feng-Shui nem ajánlja az órák elhelyezését a hálószobában, hiszen az a nyugalom, a feltöltődés, a pihenés helyszíne, semmi szükség egy ketyegő, az idő múlását mérő eszközre. Ha viszont korán kell kelni, akkor válassz egy elektromos órát, hiszen az nem ad ki hangot, de időben felébreszt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.