Holotropikum5 hasznos módszer, amivel elháríthatod a benőtt köröm problémát a lábujjadon!

5 hasznos módszer, amivel elháríthatod a benőtt köröm problémát a lábujjadon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Leggyakrabban a nagylábujjon lévő köröm szokott problémát okozni, hiszen ha nagyon benő a húsba, képtelenség járni vele, mivel leggyakrabban gyulladás keletkezik az említett helyen, ami szörnyű fájdalommal járhat, főleg, ha a cipő nyomni kezd, vagy valami megérinti.

5 hasznos módszer, amivel elháríthatod a benőtt köröm problémát a lábujjadon!

Sőt, gyakran annyira begyullad a terület, hogy be is gennyesedik, ami odavezethet, hogy szakorvoshoz kell fordulni. Egy a biztos, kezeletlenül semmiképpen se hagyjuk a benőtt körmöket.

Most következzen 5 módszer, amellyel ilyen helyzetben segíthetsz magadon!

1. Teafaolaj

Ez a készítmény, – amelyből csak is biót szabad használni, – egy nagyon erős természetes fertőtelnítő szer. Csak annyi a dolgod, hogy pár cseppet tegyél a begyulladt körmödre, és máris javulásnak indul a helyzet. Azonban, ha így sem jön helyre, akkor szakemberhez kell fordulni.

2. Almaecetes lemosó

Egy pohár meleg vízbe tölts bele egy negyed pohár almaecetet, és azzal kenegesd a problémás területet, amely fertőtlenít és csökkenti a fájdalmat.

3. Meleg vízes, Epsom-sós fürdő

Az Epsom-só enyhíti a bőrirritációt, megpuhítja a körmöket, fertőtleníti a lábat, ezért érdemes 20 percre beáztatni egy tál meleg vízbe a lábfejeket, amelybe 2 evőkanálnyi Epsom-sót kell feloldani.

4. Antibiotikumos krém

A sérülékeny testrészek körül, amilyen a lábujjak körmei is, fontos a higiénia, hiszen ellenkező esetben akár egy kis sérülésből is nagy fertőzés keletkezhet. Ezért érdemes készenlétben tartani egy fertőtlenítő gélt, vagy krémet, és némi kötszert is, ha netán baj keletkezik.

5. Vatta, vagy vattakorong

Enyhén és óvatosan emeld fel a fájós körmödet, és tégy be alája egy darab vattát, vagy egy kis darabot a korongból, így máris enyhülni fog a fájdalom.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek