Holotropikum5 gyanútlan ok, amiért a lakásod káros lehet az egészségedre

5 gyanútlan ok, amiért a lakásod káros lehet az egészségedre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A lakásodat érdemes úgy berendezni, hogy jól érezd magad benne, mivel napjaid túlnyomó részét ott fogod tölteni. Azonban követhetsz el olyan banális hibákat, amelyekről nem sejted, hogy mennyi negatívumot okozhatnak az életedben. Lássuk miről van szó.

5 gyanútlan ok, amiért a lakásod káros lehet az egészségedre

1. Kevés fény

Az ember nappali életmódot folytat, így ahhoz, hogy jól érezd magad, bizony fényre, napfényre van szükséged. Egy négy évvel megjelent pszichológiai tanulmány szerint a természetes napfény intenzitása befolyásolja az érzelmi állapotodat. Ennek alapján, ha a lakásodba sokáig besüt a nap, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb leszel.

2. Ha a lakásod nem tud eléggé kimelegedni

A brit The Guardian lap által ismertetett tanulmány szerint a hideg, kifűtetlen lakásban való tartózkodás, élés, eléggé nagy veszélyt jelent az egészségre, hiszen főként keringési betegségeket, reumást és tüdő problémákat okozhat.

3. A túl kisméretű lakás

Nagy-Britanniában, amely köztudottan egy fejlett, nyugati jóléti állam, 3 millió ember él szűkös, vagy zsúfoltan lakott házakban, lakásokban. Ez pedig azt jelenti, hogy ilyen életterekben sokkal gyakoribbak a betegségeket okozó vírusok, baktériumok, amelyek különösen a gyerekekre jelentenek veszélyt. Hosszútávon a zsúfolt lakterek szívbetegségek kialakulásához vezethet.

4. Túl párás lakás

Ez elsősorban azért lehet ártalmas az egészségre, mert kedvez a penészgombák elszaporodásának, ami felerősítheti az asztmás és allergiás reakciókat, és súlyosabb esetben tüdőgyulladást is előidézhet.

5. A lakás, ház elhelyezkedése

Az a ház, vagy lakás, amely egy autópálya mentén fekszik, biztos, hogy nem egészséges, főként hosszútávon. A zajártalom mellett ott van a káros kipufogógáz kibocsátása is, ami légzési nehézségeket okozhat, ezért jól meg kell gondolni, hogy milyen helyen szeretnéd leélni az életed.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek