Amennyiben folyamatosan fejfájás gyötör, az egész életünk tönkremehet, hiszen nem leszünk képesek a munkánkra, a szerelmünkre, a gyerekeinkre és saját magunkra sem odafigyelni.

fejfajas

A hagyományos gyógyszerek ugyan enyhíthetik a tüneteket, de hosszútávon a szedésük komoly szervkárosodásokhoz vezethet, akár meddőség is kialakulhat, úgy a nőknél, mint a férfiaknál.

Most 5 olyan gyakori rossz szokást ismertetünk, amelyeken ha változtatunk, megszűnhetnek a kínzó tünetek.

1. Koffein

A kávéban található koffein önmagában nem szokott fejfájást okozni, viszont a túlzott kávéfogyasztás jelentős vizet von el a szervezettől, így a dehidratáltság miatt érezhetünk erős fejfájást.

2. Kevés alvás

Az agyunk alvás közben regenerálódik, akkor rendeződnek az emlékek is, akkor történik meg az események feldolgozása, és a pihenés is ilyenkor megy végbe. Ha rendszeresen túl keveset alszunk, akkor bizony a fáradtság miatt másnap jelentkezhet a fejfájás. Igyekezzünk 8 órát aludni, ennél kevesebbel ne érjük be.

3. Rendszertelen étkezés

Ha nem tartjuk be a napi háromszori étkezés szabályát, akkor a vércukorszintűnk fogja ezt bánni, hiszen ha nem eszünk elégszer, lecsökken, ha pedig egy nap csak egyszer étkezünk, de akkor óriási menüt fogyasztunk, akkor meg nagyon magasra ugrik. Ez pedig fejfájással járhat együtt. Ezért mindig igyekezzünk rendszeresen táplálkozni.

4. Kiszáradás

A másnaposság ideje alatt kialakuló fejfájást nem a túlzott alkoholfogyasztás okozza, hanem legtöbbször a kiszáradás miatt alakul ki a kellemetlen érzés, mivel az italozás vizet von el a szervezettől. Ahhoz, hogy elmúljon a másnapos fejfájás, igyunk sok vizet.

5. Stressz

A rengeteg tennivaló, aggódás, gondterheltség következtében is kialakulhat fejfájás. Ugyanez a helyzet erős és tartós stressz esetén is. Itt fontos, hogy megnyugodjunk, kiszabaduljunk a napi taposómalomból és olyan hobbit találjunk magunkat, ami örömet okoz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.