Kuriózum5 figyelmeztető jel, hogy kezdj el új állás után nézni

5 figyelmeztető jel, hogy kezdj el új állás után nézni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagy önuralom, kitartás, határozottság, és még sorolhatnánk, szükséges ahhoz, hogy manapság valaki akár csak pár évig is képes legyen megállni helyét a munkában. Ma olyan időket élünk, ahol az önös érdekek vezérlik a legtöbb embert, így nehéz dolga van még annak is, aki számtalan kreatív ötlettel, jó megoldásokkal rendelkezik és ráadásul pozitívnak mondható személyiséggel van megáldva, hiszen a legtöbb munkahelyen nem erre van szükség, hanem arra, amit a főnök diktál.

munkahely

Most összegyűjtöttünk 5 olyan érvet, ami ha felbukkan szakmai életünkben, ideje megtenni a lépést és váltsunk, keressünk más állást.

  • Hízás

Ha valaki a munkahelyén eltöltött évekkel párhuzamosan egyre kikerekedik, akkor érdemes dönteni és egy olyan más lehetőséget keresni, ahol a munkaidő végeztével nem a fagyis doboznak esünk neki, hanem még marad energiánk sétálni, szórakozni kicsit, netán sportolni.

  • Stressz és semmibevevés

A kutatók most arra jöttek rá újabban, hogy nem azért vagyunk stresszesek a munkahelyünkön, mert sok a dolgunk, több órát kell eltölteni netán egy helyben, hanem mert egy negatív légkörben kell robotolnunk. A negatív légkör annak is betudható, hogy legtöbbször nem kapunk dicséretet, nem értékelik erőfeszítéseinket.

  • Párkapcsolati gondok

Itt a gondot az okozza, hogy a munka sajnos nem fejeződik be, mikor elhagyjuk az irodát, hanem egész nap a hatása alatt vagyunk, főként ha egy sor elégedetlenséggel, igazságtalansággal szembesültünk. Így nem tudunk kellő odaadással törődni párunkkal.

  • Alvászavarok

Azoknál a személyeknél, akik állandóan panaszkodnak munkaadójukra, nem szeretik amit csinálnak, könnyen előfordulhatnak alvászavarok. Hánykolódnak egész éjjel az ágyban, azon rágódva, hogy mihez tudjanak kezdeni, hogy oldják meg a problémát.

  • Betegségek üthetik fel a fejüket

Egy amerikai tanulmány arra világított rá, hogy azoknál az embereknél, akik rosszul érezték magukat, nem voltak boldogok munkahelyükön, könnyebben betegedtek meg, és ráadásul nem enyhe lefolyású kórokkal kellett szembenézniük, hanem súlyos cukorbetegséggel, rákkal, szívproblémákkal. Hogy ne legyen már túl késő, idejében vegyük észre a bajokat, és hagyjuk ott frusztrált állásunkat és próbáljunk meg valami mást kitalálni, keresni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek