Kuriózum„5 fájdalmasan őszinte igazság a házasságról, amit azt kívánom, édesanyám bárcsak megosztott...

„5 fájdalmasan őszinte igazság a házasságról, amit azt kívánom, édesanyám bárcsak megosztott volna velem”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mitzi Bockmann life coach, aki segíteni próbál más nőknek, hogy azzá váljanak, akik lenni akarnak. Ugyanakkor írásaiban is megosztja tapasztalatait. Egy személyes esszében például első házassága kudarcáról beszélt, valamint arról az 5 fájdalmas igazságról, amit azt kívánja, bárcsak tudott volna, mielőtt férjhez megy.

Bockmann elmondta, hogy az édesanyja 39 éves korában elvált az édesapjától, de ő soha nem értette igazán, miért ért véget szülei házassága. Mostanra azonban ő is elvált első férjétől, és egy újabb házasságon gondolkodik, de most már megvan a szükséges tapasztalata ahhoz, hogy tudja, mit kell másképp csinálnia ahhoz, hogy a második házassága működjön.

„Senki sem ad kézikönyvet a kezünkbe, amikor összeházasodunk, így az információnak generációról generációra kell öröklődnie” – írta a YourTango.com-on, mielőtt megosztotta volna azt az 5 fájdalmas igazságot a házasságról, amiről azt kívánja, bárcsak elmondott volna neki az édesanyja.

1. A házasság a szerelemről szóljon, ne az időzítésről

Bockmann szerint nagyon fontos meggyőződni arról mielőtt oltár elé lépnénk valakivel, hogy valóban ez az, amit szeretnénk, és nem egyszerűen csak azért házasodunk össze a párunkkal, mert úgy érezzük, itt van az ideje – mert a barátaink is összeházasodtak, vagy úgy érezzük, ebben a korban már meg kell állapodnunk. A házasságnak az őszinte érzésekről kell szólnia, mert csak így lehet tartós a kötelék.

„Mindig azt mondom a lányomnak, hogy amikor férjhez akar menni, rendezünk neki egy partit, és veszünk neki egy csodálatos ruhát. Ha a parti után még mindig meg akar házasodni, áldásomat adom rá” – írta Bockmann, aki tanult első házassága kudarcából.

28 éves volt, amikor feleségül ment exférjéhez, és bár alapvetően boldogok voltak együtt, lényegében csak azért házasodtak össze, mert akkor ezt érezték helyesnek, mert a barátaik is akkoriban házasodtak össze és vállaltak gyereket. 18 évvel később a házasságuk romokban hevert, és végül elváltak.

2. Ne légy passzív-agresszív

A nyílt, őszinte kommunikáció elengedhetetlen egy házasságban. A passzív-agresszív viselkedés azonban rendkívül ártalmas lehet bármelyik kapcsolatban.

„Ahelyett, hogy elmondtam volna az exemnek, hogy mire van szükségem, inkább gúnyos megjegyzéseket tettem és lekicsinyeltem őt. Ettől a partnered nem fogja jól érezni magát” – írta Bockmann, hozzátéve: „Ezért, ha belépsz egy házasságba, fejleszd a kommunikációs készségedet. Ha passzív-agresszív vagy a házasságodban, az csak tönkreteszi azt.”

3. Tedd prioritássá a férjedet

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha egy házaspárnak gyerekei születnének, ne ők lennének az elsők, de Bockmann szerint fontos, hogy egy nő emellett a férjének is prioritást adjon.

„Nem azt mondom, hogy a párodat kell előnyben részesítened a gyerekeiddel szemben, hanem azt, hogy a párod legyen mellettük a legfontosabb – nem a munkád, az édesanyád vagy a barátaid. Miért fontos, hogy prioritást élvezzenek? Mert ez tartja erősen a kapcsolatot. Mert tudják, hogy fedezed őket, időt szakítasz rájuk, bízol bennük és tiszteled őket. Sokkal könnyebb egészségesen tartani egy házasságot, mint megpróbálni helyrehozni, ha már egyszer elromlott.”

4. A történelem megismétli önmagát

Amikor gyerekek vagyunk, a szüleink jelentik a teljes világunkat. Akár akarjuk, akár nem, megfigyeljük őket, magunkba szívjuk a viselkedésüket, a jót és a rosszat egyaránt, és igyekszünk utánozni őket – nincs meg a kognitív tudatosságunk ahhoz, hogy különbséget tegyünk, magyarázza Bockmann.

Mire felnövünk, ezek a tulajdonságok, viselkedésformák már rögzülnek, és nehéz rajtuk változtatni. Vagyis a történelem megismétli önmagát – ha nem figyelünk, ugyanazokat a hibákat követjük el a házasságunkban, mint a szüleink.

5. A házasság bonyolult

Természetes, hogy mindenki olyan házasságra vágyik, mint a mesékben – „boldogan éltek, amíg meg nem haltak.” De a házasság rengeteg munkával jár, és rengeteg különböző tényező van, ami bonyolulttá teheti azt – a család, a gyerekek, a munka, az anyagi kérdések, a jövőbeli célok és törekvések, a kommunikáció, az intimitás, az érzelmi terhek, a mentális egészség, stb. Éppen ezért fontos, hogy nyitott szemmel lépjünk bele egy házasságba.

Bockmann saját tapasztalatait megosztva arról beszélt, hogy a házasságukban a férje családja mindig feszültséget teremtett közöttük, ráadásul, míg ő a gyerekekre helyezte a hangsúlyt, a férje a munkájának élt, és nem volt közöttük egészséges kommunikáció.

„Hogy igazságos legyek, anyámnak valószínűleg fogalma sem volt arról, hogy ezeket a dolgokat meg kellett volna osztania velem, vagy egyáltalán arról, hogy ő maga átélte ezeket. Most más világot élünk. Mindig azt mondom a gyerekeimnek, hogy az én példámból fognak tanulni, és azokból a dolgokból, amikről beszélgetünk, és hogy az ő házasságaik sikeresek lesznek abban, amiben az enyém nem volt” – írta Bockmann.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek