Kuriózum5 elfogathatatlan viselkedésforma, amelyet sose engedj meg másoknak veled szemben!

5 elfogathatatlan viselkedésforma, amelyet sose engedj meg másoknak veled szemben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden ember, akiknek megengedjük, hogy belépjen az életünkbe, hatással lesz ránk. Éppen ezért tudatosan figyelnünk kell arra, hogy milyen emberekkel vesszük körbe magunkat, olykor igenis fel kell ismerjük, hogy egy adott személy nem való mellénk. Ezeket a mérgező kapcsolatokat határozottan le kell zárnunk, mert hosszútávon akár lelkileg is tönkremehetünk miatta.

5 elfogathatatlan viselkedésforma, amelyet sose engedj meg másoknak veled szemben!

Lássuk is melyek azok a legtipikusabb viselkedések, amelyeket senkinek sem szabad megengedned ha az veled szeretne lenni.

1. Pletykálkodás

Eleanor Roosevelt mondta egyszer: „A nagyszerű elmék ötletekről tárgyalnak, az átlagos elmék eseményekről, és a kiselméjűek pedig az emberekről.”

Sokszor kísértésbe ejt a pletykálkodás, főleg olyankor, ha mindent szeretnénk tudni a körülöttünk lévőkről. De ne feledd, hogy az, aki másokról pletykálkodik, az előbb-utóbb rólad is fog! Nem kötelező senkinek sem eltűrt a pletykálkodást. A pletyka csak negativitást és sérelmeket szül. Az életed sokkal könnyebb lesz, ha a pletykás embereket kiszűröd belőle.

2. Hazudozás

Mindenki hazudott már életében minimum egy alkalommal. Sokszor azért is szoktunk füllenteni, hogy valakit megóvjunk valamitől. Viszont vannak emberek, akiknek a hazudozás az életük. Az emberi kapcsolatok egyik alapeleme a bizalom, mégis hogy bízhatnál egy olyan emberben, aki hazudik neked?

3. Korlátozni próbálja a személyiségedet

Biztosan te is láttál már olyan helyzetet, amikor valaki rá akarta erőltetni véleményét és szemléletét egy másik emberre. Mindenki egy szabad egyéniség, saját akarattal és döntésekkel. Senkinek sem szabad engedned, hogy ettől megfosszon, és úgymond a „bábjává” tegyen.

4. Manipulálni próbál

Vannak olyan emberek, akik mániákusan taktikáznak azért, hogy kedvük szerint alakíthassák a dolgokat. Ez a fajta manipuláláson alapuló viszony hihetetlenül mérgező az ezt elszenvedő fél számára. Nem szabad hagyjuk, hogy összezavarjanak, vagy megingassanak. Szűrd ki az ilyen kétszínű embereket és ints nekik örökre búcsút.

5. Birtokolni próbál

Honnan veheted észre, hogy valaki úgy tekint rád, mint ha valamilyen birtokában lévő tárgy lennél? Onnan, hogy azt akarja, hogy vele és csak is vele töltsd minden idődet, megpróbál elszigetelni másoktól, hogy neked csak ő maradhasson. Ha mégis másokkal töltöd az időd, akkor pedig megharagszik. Ez a fajta attitűd minden típusú kapcsolatban feszültséget szül. Nem engedheted senkinek, hogy kisajátítson.

Tisztelned kell önmagad olyannyira, hogy meg tudj húzni egy egészséges határt, amit senki nem léphet át a nem megfelelő viselkedésével. Ha valaki mégis a fentiekhez hasonlóképpen viszonyul hozzád, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e folytatni a vele való kapcsolatod.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek