5 élettanulság egyenesen a hindu filozófiából!

A hindu filozófia nagyon gazdag, óriási és igazi élettanulságokat tartalmaz, amelyek elősegítik az emberekben az egyensúly, a harmónia, a jólét megteremtését. Most következzen 5 ilyen életlecke!

5 élettanulság egyenesen a hindu filozófiából!

1. Ne önts ki a szíved olyan valakinek, akit nem ismersz

A hinduizmus arra tanít, hogy légy visszafogott az érzelmek kinyilvánításával, nem kell az első embernek lelked legféltettebb titkait elmondani. A hindu filozófia szerint minden fölösleges beszédet kerülni kell. Tartsd kontroll alatt a stresszt, a haragot, az irigységet. Ha elmondod másnak, hogy mi nyomja a szíved, akkor kiszolgáltatott és sérülékeny leszel.

2. Másoknak ne beszélj a családi problémáidról

A családi problémák a te magánügyed, ami nem tartozik senki másra. Ha kiteregeted a gondjaidat, sebezhetővé teszel mindenkit, és a rosszindulatú emberek alig várják, hogy kibeszélhessenek a hátad mögött. Légy lojális a családtagjaidhoz, és ne mond el a szomszédaidnak, hogy a gyereked mitől fél, vagy mi miatt vallott kudarcot.

3. Ha valamit teszel, azt tedd a szívedből

Törekedj arra, hogy csak szívből jövő dolgokat tégy, amelyek számodra is pozitív energiák keletkezését jelentik. Ilyenkor a lelked megtelik mindenféle jóval, a szíved mosolyog, amit a másik ember mosolya vált ki.

4. Az intim életed csak rád tartozik

A intim életed, szokásaid nem tartoznak senki másra, csak rád, na és a párodra, ha éppen kapcsolatban élsz. Védd az intim életedet, mert a kikotyogott információk a rosszakaróidhoz is eljuthatnak, ami nem lesz kellemes élmény.

5. A terveidet ne oszd meg senkivel

Elsősorban azért, mert így könnyedén lenyúlhatja az ötletedet valaki más, és megvalósíthatja azt, amiről te akár éveken keresztül álmodoztál. Őrizd meg magadnak a terveidet, az ötleteidet, és csak akkor lépj, ha már készen állsz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top