Kuriózum5 egyszerű mód, hogyan növeljük napi teljesítő képességünket

5 egyszerű mód, hogyan növeljük napi teljesítő képességünket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tudás, a társas kapcsolatok és a családi kötelékek fontos elemei annak, hogy valaki helyt álljon, netán sikeres legyen az életben, ehhez hozzájön a megfelelő üzleti környezet, a teljesítmény, illetve az idővel történő gazdálkodás is. Mindenkinek 10 080 perc áll rendelkezésére egy héten, vannak, akik sorsfordító, világmegváltó dolgokat visznek végbe, mások meg még a zoknijukat sem tudják lecserélni ennyi idő alatt.

munka

Íme 5 tipp, hogy miként növelhetjük a napi teljesítményünket.

1. Legyünk a megszokások rabjai

Mindezt pozitív értelemben fogjuk fel. Könnyebben és jobb teljesítményt tudunk elérni, ha pár napi rutinhoz tartjuk magunkat. Kelljünk fel minden reggel ugyanabban az időbe, reggelizünk ugyanakkor, induljunk el időben a munkahelyünkre és feküdjünk le ugyanabban az órában. Ez egyrészt csökkenti a stresszt, hiszen nem leszünk kapkodósak.

2. Figyeljünk oda magunkra

Alakítsunk ki olyan szokásokat, amelyek erőt adnak reggelente. Ez lehet egy kis sport, vagy egy ima, netán pár perc meditáció. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a nap többi részében stresszmentesen gondolkozzunk, ami természetesen javítja a teljesítménynövekedést.

3. Együnk az energiáért

Reggelire együnk fehérjében szegény ételeket, illetve sok nyers, vagy párolt zöldséget, gyümölcsöt. Az egészségünk megőrzéséért főzésnél használjunk olíva-, vagy kókuszolajat. Fontos a megfelelő folyadékbevitel is, hogy szervezetünk erős maradjon.

4. Mozogjunk

A sok nehéz irodai munka után szinte kötelező kellene legyen legalább egy félórányi mozgás. Ez lehet séta, kocogás, vagy bármilyen mozgást igénylő tevékenység. A sport a negatív stressz legjobb ellenszere. Ezzel nő a fizikai állóképesség is, amely a kreatív tevékenységekre is nagyszerű hatással van.

5. Álljunk le időben

A legambiciózusabbak is meg kell álljanak időnként, hiszen a test energiaszintje elfogyhat, és ennek akár komoly következményei is lehetnek. Ajánlott mindennap egy órát pihenésre szánni, építsük be ezt is napi rutinjaink közé, hiszen csak így őrizhetjük meg teljesítőképességünket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek