HolotropikumAlternatív gyógyászat5 egyszerű mód, amivel könnyen méregteleníthetjük nyirokcsomóinkat!

5 egyszerű mód, amivel könnyen méregteleníthetjük nyirokcsomóinkat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ülő életmód nem kedvez az egészségnek, hiszen amellett, hogy testtartásbeli elváltozások jelentkezhetnek egy idő után, még a belső szerveink megbetegedésével is számolnunk kell. A szív, a tüdő, a máj méregtelenítése is rendkívül fontos, de nem szabad megfeledkezni a nyirokrendszerről sem.

masszazs

A nyirokmirigyek olyan antigéneket termelnek, amelyek segítenek megszabadítani a szervezetünket a káros mikrobáktól, vegyületektől, vagy éppen a rákos sejteket is igyekeznek semlegesíteni. Ezért a nyirokmirigyekre, az egész nyirokrendszerre is oda kell figyelni, karban kell tartani.

Bármit is együnk, vagy igyunk, főként, ha túlzásba visszük az alkoholfogyasztást, dohányzást, mind hatással vannak a nyirokrendszerre. Ez legtöbbször legyengült immunrendszert eredményez.

Ahhoz, hogy kondiba tartsuk ezt az elengedhetetlen összetett szerkezetet, nem kell mást csinálnunk, csak tempósan gyalogoljunk rendszeresen a szabadban, ahol tiszta a levegő, nyugodt a környezet. Már húsz perc elegendő.

Igyekezzünk rendszert teremteni, egy héten négy alkalom egyáltalán nem megerőltető. A sétát kezdjük normális iramban, majd fokozatosan kapcsoljunk tempósabbra, közben használjunk karjainkat is, ritmusosan váltogatva. A karok mozgatása főként a hölgyeknek ajánlott, akik melltartót viselnek, amelyek szorító hatást fejtenek ki a nyirokmirigyekre és emellett pedig izzadásgátlót is használnak, így a hónalj körüli területen a méreganyagok nem tudnak távozni, így a nyirokcsomókat mérgezik.

Az ugrálások is segítenek „helyretenni” a nyirokcsomókat. Ki kell használni, ha valaki kertes házban él, vásároljon egy trambulint és azon ugráljon rendszeresen. Elég 10–15 perc folyamatos, nem túl magas ugrálás. Ez azért jó, mert minden egyes felugrás esetén felszabadítjuk a nyirokcsomókat a gravitáció vonzása alól, ezzel munkára serkentve a rendszer működését.

A masszázs is segít. Koncentráljuk a vállak, a karok és a nyak körüli részekre. Egy 5 perces finom, kényeztető nyakmasszázs is csodákra képes.

A gyógynövények között is van, amely segít a nyirokrendszer egészének megőrzésében. Ilyen a kertekben is előforduló ragadós galaj, amelynek teája van jó hatással. Sokan még fogyasztják az echinaceat, vagy a kanadai gyömbért, szintén tea formájában. Nagyon fontos még a rendszeres vízfogyasztás is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek