Holotropikum5 egészséggel kapcsolatos hiba, amit a 30 éven felüli nők követnek el!

5 egészséggel kapcsolatos hiba, amit a 30 éven felüli nők követnek el!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb nő akkor lép be igazán a felnőttkorba, mikor maga mögött hagyja a harmadik X-et, hiszen ez az időszak, mikor családot alapít, szakmai élete is felívelőben, vagy netán a csúcson van, így biztosított az anyagi függetlenség, jólét.

5 egészséggel kapcsolatos hiba, amit a 30 éven felüli nők követnek el!
Fotó: Pixabay.com

Azonban mindennek ára van, hiszen a nők többségének nem jut kellő idő magukra, ami sok esetben nem tesz jót az egészségüknek sem. Most következzenek azok a hibák, amiket a 30-on felüli nők gyakran elkövetnek!

1. Ha valami nem fáj, akkor minden rendben

Nem szabad abban bízni, hogy ami most nem fáj, azzal nem is lesz gond, hiszen például ott van a rossz koleszterin szintjének megemelkedése, ami tünetmentes és a nőket is veszélyezteti. Fontos, hogy bármilyen tünetet is észlelsz magadon, fordulj orvoshoz, és rendszeresen felkeresd a családorvosodat.

2. Nem sportolok, mert nem vagyok kövér

Sportolni nem csak akkor kell, mikor túlsúlyos valaki. A rendszeres mozgás ugyanis számos betegség megelőzését segíti elő, legyenek azok testiek, szellemiek, vagy lelkiek. 30 éves kór után a test izomtömege fogyni kezd, ahhoz, hogy ezt mérsékelni lehessen, szükséges a mozgás, ehhez elég heti két, könnyebb edzésforma, például aerobik, vagy jóga.

Ezt már olvastad? 9 dolog, amitől a francia nők 50 éves koruk után is ragyognak!

3. Kevesebbet eszem, mégsem fogyok

Sok nő nem veszi figyelembe. hogy 30 éves kora után megváltozik az anyagcseréje, azaz lelassul, így már mindent nem tud olyan könnyen feldolgozni, mint 20 éves korában. Ezért oda kell figyelni, hogy mit eszel, fogyassz Omega 3-ban gazdag ételeket, mint amilyen a hal, a tenger gyümölcsei, a dióbél, mozogj rendszeresen, és igyál sok vizet.

4. Ráérek még a szűrővizsgálatokra, hisz fiatal vagyok

Az egészségmegőrzés aranyszabálya a megelőzés, amit rendszeres szűrővizsgálatok révén egyszerű megoldani. Minél korábban vesznek észre egy betegséget, annál nagyobb a gyógyulás, felépülés esélye. Ott van például a rossz koleszterin, ami már 30-40 éves korban is előfordulhat sok nőnél, ami ráadásul szív- és keringési betegségeket idézhet elő.

Nem jobb időben lépni, orvoshoz fordulni, majd életmódot váltani?

Ezt már olvastad? A nőknél jelentkező hajhullás 5 lehetséges oka (és így old meg a problémát)

5. Ráérek még szülni!

A női termékenység bizony időhöz kötött, hiszen 32 éves kor után egyre kisebb az esélye a teherbe esésnek.

“Sok nő azt gondolja, hogy ráér még a gyerekvállalással, mert van bőven ideje, de ez téves felfogás, hiszen egy nő 20 és 32 év között a legtermékenyebb, utána már csökkennek az esélyek“ – állítja Judith Volkár, a Pittsburgh-i Orvosi Egyetem professzora.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek