Kuriózum5 dolog, amit sosem szabad feladnod, még akkor sem, ha komoly kapcsolatban...

5 dolog, amit sosem szabad feladnod, még akkor sem, ha komoly kapcsolatban élsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mikor végre rátalálunk arra az emberre, aki szeret és elfogad úgy, ahogy vagyunk, az felér egy álommal. A párkapcsolatba a „rózsaszín ködön” kívül beletartozik az is, hogy egymás hibáit, tökéletlenségeit is megértjük és toleráljuk, tehát a szerelemhez a kompromisszumkészség is elengedhetetlen.

5 dolog, amit sosem szabad feladnod, még akkor sem, ha komoly kapcsolatban élsz!

Viszont vannak olyan dolgok, amiktől nem foszthatjuk meg önmagunkat, és amiket nem szabad feladnunk, még akkor sem, ha párkapcsolatban élünk. A következő dolgokon sose változtass!

1. A barátaiddal, családtagjaiddal való viszonyod

Ha komolyabb kapcsolatban élünk, közelebbi viszonyba kerülünk a párunk családtagjaival is. Ez az újdonság, viszont sokszor képes megkavarni az állóvizet. Nem szabad hagyni, hogy ezek az impulzusok feszültséget generáljanak a már meglévő kapcsolatainkban. Azt meg végképp ne engedjük, hogy párunk döntésre kényszerítsen: vagy az ő családja, vagy a tied.

2. Céljaid és törekvéseid

Nem feltétlen kell célod egyezzen a párodéval, viszont az már fontos, hogy hasonló utakon járjatok. Ne engedd, hogy bárki is visszatartson álmaid megvalósításában, ha legapróbb jelét is észleled annak, hogy párod a céljaid ellen van, akkor ne habozz lépni. A döntést te hozod meg: a kapcsolatod, vagy életed célja a fontosabb?

3. Önmagad kifejezését és felvállalását

Minden kapcsolatban néha felszínre törnek az őszinte, kendőzetlen érzések. Olykor frusztráltak, mérgesek, vagy akár feszültek is lehetünk. Hangos zokogásban is kitörhetünk, ha a helyzet kihozza belőlünk. Ezek mind az emberi lélek részét képezik, és ha partnered ezt nem tudja elfogadni, akkor ő nem az igazi. Ne fogd vissza magad és az érzéseid azért, mert a másik képtelen megérteni milyen érzelmek dolgoznak benned.

4. A hitedet és értékeidet

Szingliként könnyedén eldöntheted, hogy milyen dolgokat tartasz fontosnak, miben hiszel, milyen politikai irányokat követsz stb. Viszont, ha már komolyabb kapcsolatod van kettőn áll a vásár. Megtörténhet az is, hogy az ilyen kérdéseket illetően, a párod érzékenyen reagál, ezért érdemes még az elején alaposan átbeszélni ezeket a témákat. Nem az a lényeg, hogy egy álláspontot foglaljatok, hiszen a sokszínűség jó dolog, hanem az, hogy tartsátok tiszteletben egymás választásait és éljetek ezzel együtt.

5. Érdeklődési köröd és a hobbijaid

Hányszor hallottunk már olyanról, hogy a férj, vagy a feleség egy idő után csak úgy abbahagyta azt, amit már évek óta szívvel-lélekkel csinált. A szerelem nem azt kellene jelentse, hogy lemondunk számunkra fontos dolgokról. Nem tilthatjátok meg egymásnak a „pasis” illetve „csajos-estéket”, ez mindkettőtöknek egyformán kijár.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek