Holotropikum5 dolog, amiért az antibakteriális szappan mérgező

5 dolog, amiért az antibakteriális szappan mérgező

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ma már szinte minden háztartásban megtalálható az antibakteriális címkével ellátott kézi szappan. Ez sajnos hosszú távon nem szolgálja az emberek egészségét, sőt inkább károsítja azt, és még a környezetet is rombolja.

antibakterialis-szappan

Az antibakteriális szóhasználat az emberekben úgy csapódik le, hogy ezzel a készítménnyel a testünk, az otthonunk teljesen tiszta lesz, egy darab baktérium sem lesz többé, ezért sokan meg is vásárolják a szappant, ami voltaképpen többet árt, mint használ. Ez a típusú szappan használatával egyes baktériumtörzsek még ellenállóbbak lesznek és nem pusztulnak el.

A gyerekek immunrendszere gyengébb lesz, ha ilyen szappannal mosnak túl gyakran kezet, hiszen az immunrendszer nem fog találkozni azokkal a vírusokkal, kórokozókkal, amelyeket később le kellene győznie, amelyek által meg kellene erősödnie.

1. Nem véd a betegségekkel szemben

Az antibakteriális szó hallatán úgy gondolhatjuk, hogy ez a szappan megvéd a betegségekkel szemben. Az influenzát okozó vírusok azonban a levegőben terjednek, így kézmosással ezek nem igazán kerülhetőek el.

2. Környezetromboló

Az ilyen szappanokban lévő triklozán nem csak a bőrünkre káros, hanem a vezetékek csapjait is károsítja, így a környezetet is. Minnesota államban be is van tiltva a triklozán tartalmú szappan forgalmazása. Gond az is, hogy a vízből nem lehet kiszűrni a triklozánt, így az bejut a folyókba, tavakba, ahol algásodást okoz.

3. Baktériumrezisztenciát okoz

A baktériumtörzsek képesek alkalmazkodni, és idővel teljesen ellenállhatnak a fertőtlenítőszereknek.

4. Megöli a jó baktériumokat is

Állítólag a szappan elpusztítja a kézen található baktériumok 99,9 százalékát. De ebben benne vannak a jó baktériumok is, ami az immunrendszer megfelelő működéséhez lenne elengedhetetlen.

5. Felborítja a hormonháztartást

A már említett triklozán a szervezet hormonháztartásának megbolygatásában is ludas lehet, ezért is érdemes kerülni az ilyen szappanokat. A nemi hormonok termelődése is sérülhet, kevesebb tesztoszteron és ösztrogén kerül így a véráramba. Legközelebb gondoljuk meg, hogy milyen szappant emelünk le az üzletek polcairól.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek