5 apró változás, hogy lelkileg is otthon érezd magad a lakásodban!

Az igazi otthon az, ahol a szívünk és a lelkünk is otthon érzi magát, ahol menedéket kapunk, ahol biztonságban, békében, harmóniában lehetünk. A következőkben megtudhatjuk, hogy miként kell megteremtenünk az otthonunkat, ahol minden perc maga lesz a nyugalom és biztonság szigete.

Hogyan tehetjük hangulatossá a szobákat?

Ha már egy ideje egy lakásban lakunk, normális reakció részünkről, ha valamit változtatni szeretnénk, és kellemesebbé akarjuk tenni a környezetet, amelyben élünk. Azonban ha nincs sok pénzünk a felújításra, átrendezésre, érdemes inkább kisebb változásokat eszközölni. Például jót tesz egy meszelés, ami után valami különleges színt is adhatunk a falaknak. Érdemesebb minél világosabb árnyalatot választani, ami energiát sugároz.

Amennyiben panelházban lakunk, ültessünk virágokat a teraszra

A növények üde zöldje, a színes virágok harmóniát, megnyugvást árasztanak. Nincs is annál kellemesebb, mint egy nyári estén egy hangulatos mécsessel kiülni a növények közé a teraszra. Ha migrén kínoz, üljünk le a növények mellé pár percig, és gyújtsunk meg egy aromaterápiás mécsest.

A növények oxigént bocsátanak ki, és felszívják a szén-dioxidot. Javítják a szobákban lévő páratartalmat, felszívják a levegőben lévő ártalmas molekulákat, szabályozzák a szobahőmérsékletet.

Emlékezzünk arra, hogy mik a céljaink

Akkor fogjuk jól érezni magunkat, ha vannak céljaink az életben, amelyeket követni tudunk. Ezért minden este úgy feküdjünk le, hogy számba vesszük az elintézendő dolgainkat.

Vegyük körbe magunkat kedves tárgyakkal

Egy kedves kis tárgy, amely érzelmeket vált ki belőlünk, az egész otthonunkat megváltoztathatja. Egy szép régi szőnyeg, egy képkeret, egy festmény, vagy egy kávés csésze otthonérzetet teremt.

Egy cuki házi kedvenc az egész napunkat beragyogja

Egy kutyus, vagy cicus olyan sok szeretetet ébreszt fel bennünk, hogy a napjaink többségében úszni fogunk a boldogságtól, a szeretettől. Persze, másfajta állatkával is megoszthatjuk az életünket, ami még a legelkeseredettebb, legmagányosabb ember életkedvét is visszahozza.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top