Kuriózum47 év után találkozott szüleivel

47 év után találkozott szüleivel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Negyvenhét évvel azután találkozott egy spanyol férfi a szüleivel, hogy elragadták anyja karjaiból.

Quique Olivertet a Franco-diktatúra fosztotta meg vér szerinti szüleitől pusztán azért, mert anyja és apja nem kötöttek házasságot. Nem ő az egyedüli, aki így járt. A diktatúra sok ezer szülőtől vette el gyerekét, mert vagy szemben állt a rendszerrel, vagy úgymond szerelemgyerekként jött a világra.

Olivert azután kezdett vér szerinti szüleinek felkutatásába, hogy meghaltak nevelőszülei, akiket nagyon szeretett. Elmondása szerint boldog gyermekkort köszönhet nekik. A férfi Huelvában él, ott van egy bárja, és segítséget kért a nyomozáshoz az SOS Bebes Robados nevű szervezettől, amely a diktatúra elragadott gyermekeinek ügyét karolja fel.

A férfinak sikerült kideríttetnie, hogy vér szerinti családjától több száz kilométerre került el, ők Bilbaóban élnek. Amikor találkozott velük, anyja – aki 70 éves – élete legnagyobb megdöbbenését érte meg.

„Nagyon megindító volt a találkozás. Elmondta nekem, hogy sohasem hagyott volna el, a karjaiból ragadtak el, és utána soha semmit nem tudott rólam, azt se, hogy élek, vagy halok” – idézte Olivertet a The Daily Telegraph című brit lap.

A férfi apja is él még, ő 75 esztendős, és van egy húga, aki 42 éves.

A vér szerinti kapcsolatot DNS-elemzés is megerősítette.

Olivert más anyákkal is találkozott, akiktől szintén elragadták gyermeküket a diktatúra idején.

„Azt mondták, hogy én vagyok a reménységük. A sorsom megerősítette, hogy érdemes folytatniuk a harcot, hogy találkozhassanak gyerekeikkel” – mondta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek