Kuriózum440 napig hánykolódott a Csendes-óceánon ez a halász! Szerinted, hogy élhette túl?

440 napig hánykolódott a Csendes-óceánon ez a halász! Szerinted, hogy élhette túl?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2014. január 30-án a csendes-óceáni Marshall-szigetekhez tartozó Ebon korallzátonyon élő Emy Limocbeto és Russel Leyderick arra lett figyelmes, hogy valaki kétségbeesetten kiabál. Mikor kinyitották az ajtót, egy koszos, ágról szakadt, hosszú szakállú férfi állt előttük, késsel a kezében, hangosan ordibálva.

440 napig hánykolódott a Csendes-óceánon ez a halász! Szerinted, hogy élhette túl?

“Kés volt a kezében, és számunkra ismeretlen nyelven kiabált, nagyon zaklatott volt. Elmutogattuk, hogy tegye le a kést, amit le is tett, de a kiabálást nem hagyta abba, csak pár pillanat múlva állt össze a kép bennünk, mikor megláttuk a parton összetörve heverő bárkát” – magyarázta Emy.

Emy és Russel első dolga volt, hogy enni és inni adjon José-nak, majd utána megkérték, hogy egy lapra írja le azt, ami vele történt. A férfi meg is tette, de a szigeten élő 700 személy közül senki sem tudott spanyolul, így egyelőre nem tudták kideríteni, hogy mi történt a férfival.

A segítség váratlan helyről jött, hiszen egy norvég diák épp a szigeten tartózkodott, aki tudott olaszul, ami nagyban hasonlít a spanyolra. A 37 éves José írásából kiderült, hogy 2012. november 17-én, ő és egy barátja fia, a 15 éves Ezekiel, elindultak halászni Mexikó nyugati partjától, de egy hurrikán miatt elsodrottak a parttól, és elveszítették a tájékozódásukat.

440 napig hánykolódott a Csendes-óceánon ez a halász! Szerinted, hogy élhette túl?

A fiú sajnos nem bírta sokáig a megpróbáltatásokat, nehezen tudta elfogyasztani és megemészteni a nyers madárhúst, amit Josénak néha sikerült zsákmányolnia, így egyik reggel Ezekiel már nem ébredt fel, álmában érte a halál. José végül a vízbe eresztette a holttestet, és tovább folytatta az életbennmaradásáért folytatott küzdelmet. Elmondása szerint volt úgy, hogy a saját vizeletét kellett meginnia, de életét gyakorlatilag azoknak a teknősöknek köszönhette, amelyeket el tudott kapni, így az állatok vére enyhítette a szomját és a nyers húsukat is könnyen meg tudta emészteni a gyomra.

Maradtak viszont feltáratlan titkok José 440 napos kalandját illetően, amit már nem valószínű, hogy megismerhetünk, hiszen a férfi memóriája megsérült, és nem emlékszik mindenre. A tűző nap elől José abba a ládába bújt be, amelybe a halászok halai kellett volna eredetileg kerüljenek. Később a mexikói hatóságok is megerősítették, hogy José mexikói, mivel azon a napon két mexikói halász eltűnéséről érkezett bejelentés.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek