Az természetes, bio illóolajok csodálatos hatással bírnak, és szinte minden élethelyzetben, életszakaszban a segítségedre lehetnek, még most is, hőség idején.

4 természetes illóolaj a nyugodtabb augusztusért!
Fotó: Pixabay.com

Az illóolajakat leggyakrabban a gyógynövények gyökeréből, leveléből, virágjából vonják ki. Leginkább ezek az aromás olajok a stressz, szorongás ellen hatásosak, de vannak, amelyek elűzik az émelygést, enyhítik a fejfájását, az arcüregekben keletkezett gyulladásokat, és emellett javítják a memóriát, illetve az agyfunkciókat.

Most következzen 4 illóolaj, amelyek csodásan hatnak az egész szervezetre!

1. Menta illóolaj

Enyhíti a fejfájást, az émelygést és az arcüregekben keletkezett gyulladásokat. Javítja a koncentráció képességet, energiát ad. Egy fél pohár vízbe cseppents két csepp illóolajat, majd reggel, miután felkeltél, öblítsd ki a szádat, de ne nyeld le. Az orrod kidugul, az egész szervezeted pedig felfrissül. Ha nincs víz, két cseppet dörzsölj össze a tenyeredben, majd utána lélegezd be az üdítő menta illatot.

2. Levendula illóolaj

Nyugtatja az idegrendszert, oldja a stresszt, nyugtatja az egész szervezetet. Tégy pár cseppet a tenyeredbe, majd dörzsöld össze, lélegezd be a kellemes illatot, ami után máris nyugodtabb, ellazultabb leszel.

3. Narancs, fahéj, rozmaring és eukaliptusz illóolaj-keverék

Ez az immunrendszerre van jó hatással, ezért cseppents két cseppet a nyakadra, mielőtt kimennél az utcára, vagy emberek közé. Dörzsöld be a nyakadat ezzel a keverékkel, így máris egy természetes védőpajzsot alkottál, ami megakadályozza, hogy a kórokozók bekerüljenek a szervezetedbe.

4. Ylang-ylang illóolaj

Itt is, tégy pár cseppet az illóolajból a tenyeredre, dörzsöld össze, majd lélegezd be és közben gondolj pozitív dolgokra, a szeretet erejére.

Meg kell említeni azt is, hogy minden ember más, ezért mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy nála melyik illóolajnak van hatása. Ezért kísérletezésre fel, csak bátran!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.