Kuriózum4 sztereotípia a nőkről, amelyről már ezerszer hallottak már

4 sztereotípia a nőkről, amelyről már ezerszer hallottak már

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2017 a Vénusz éve volt, ami a nőiesség bolygója, és aminek köszönhetően a nők felmutatták az erejüket, a tehetségüket, a kitartásukat, mégis sok munka vár a szebbik nemre, hogy minden sztereotípiát lebontsanak magukról, amilyen a következő 4 sztereotípia is.

4 sztereotípia a nőkről, amelyről már ezerszer hallottak már

1. A nők rossz autóvezetők

Mióta hallod, hogy a nők borzalmasan vezetnek? És vajon mikor jön el az az idő, mikor a férfiak végre beismerik, hogy a nők is képesek autót vezetni, sőt, jól. A vizsgálatok alapján ráadásul a nők elővigyázatosabban vezetnek, így kevesebb balesetet okoznak, mint a férfiak, így kijár nekik a tisztelet.

2. A nők nem isznak whisky-t és nem is nézne ki jól, ha innának

Mivel léteznek úgynevezett női italok, mint például a koktélok, ezért a férfiak körében elterjedt az a nézet, hogy az erősebb italok nem a nőknek valók, mint amilyen a whisky. Pedig a nők is szeretik a jó minőségű whisky-t, amitől még nem fog csorbulni a nőiességük.

3. A nők nem értenek a focihoz, és úgy általában a sportokhoz

A sztereotípiákkal az a baj, hogy általánosítanak és kategorizálnak. A nők is ugyanúgy érthetnek a sportágakhoz, a focihoz, mint a férfiak. A gondot az okozza, hogy még mindig nem sikerült lebontani azon nemi szerepeket, amelyek az elmúlt évtizedekben kialakultak, hogy miközben a férfi focit néz, mert érdekli, addig a felesége kötögessen, mert a nőt csak az érdekelheti, másról fogalma sem lehet.

4. A nők nem szeretnek barátkozni egymással

Mivel a nőkben több az irigység, a féltékenység, ezért gyakran alakul ki egymás között nézeteltérés. Ez is egy ősi sztereotípia, pedig a nők többsége szolidáris egymással, támogatják, segítik egymást, elég csak arra gondolni, hány nőket bátorító, erősítő egyesület működik a világon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek