Az aloe vera nem csak egy mutatós szobanövény, hanem számtalan pozitív egészségügyi hatással is rendelkezik. Ha egy kicsit jobban oda szeretnél figyelni az egészségedre, illeszd be a napi étrendedbe az aloe verát.

Az aloe vera legközismertebb pozitív egészségügyi hatásai.

1. Gyulladáscsökkentő

Az aloe vera gél kiváló megoldást nyújt a különböző bőrproblémákra, de ilyenkor nyáron a napégés ellen is alkalmas, alkalmazható gyulladásra, vagy a felhólyagosodott bőrre. Rosacea, dermatitis és ekcéma esetén is igen hatékony az aloe vera gél.

2. Direkt a növény leve is alkalmazható

Az aloe vera előnye az is, hogy könnyen kezelhető. Ha van otthon egy cserép aloe verád, akkor azonnal alkalmazhatod gond esetén. Vágj le egy aloe vera levelet, majd a belőle kicsorgó áttetsző, zselés lével kenegesd be a problémás bőrfelületet.

Kezdetben csak óvatosan, mert ebben a formában túl nagy lehet benne a hatóanyag tartalom, és van akinél allergiát okozhat.

3. Számos kozmetikus alapanyaga

Ha nincs aloe vera növényed otthon, akkor könnyen beszerezheted gyógynövényboltokban, hiszen számos kozmetikum részét képezi. Nagyon jó aloe verás krémek, és ivólevek kaphatók, de vigyázz arra, hogy mindig 100%-os bio terméket vásárolj, olyat, aminek megfelelő az aloe vera koncentrátuma.

4. Folyékony formában, belsőleg is alkalmazható

Az aloe vera nagy előnye, hogy ne csak külsőleg, különböző bőrproblémák esetén, hanem belsőleg is alkalmazható. Számos tanulmány alapján bizonyították, hogy az aloe vera segítségével hatékonyan felvehető a harc a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben, de immunerősítés céljából is kiváló. Ha belsőleg akarod alkalmazni, előtte mindenképp ajánlott konzultálni egy szakemberrel.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.