Kuriózum4 negatív embertípus, akit ha meglátsz vedd fel a nyúlcipőd és menekülj...

4 negatív embertípus, akit ha meglátsz vedd fel a nyúlcipőd és menekülj a legtávolabb tőle

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden ember okkal lép be az életünkbe, néhánnyal jó barátságot kötünk, szerelmek is születhetnek, és lesznek olyan emberek is az életünkben, akik valamilyen nehezebb időszakon segítenek át.

4 negatív embertípus, akit ha meglátsz vedd fel a nyúlcipőd és menekülj a legtávolabb tőle

De sajnos olyan emberek is kapcsolatba akarnak kerülni majd velünk, akiket jobb, ha kerülünk, mert személyiségük idegesítő, pesszimisták és mérgező mellettük az élet.

Íme az a 4 embertípus, amelyeket jobb ha elkerülsz:

1. A kihasználó

Teljesen egoista, csak a saját érdekeit tartja szem előtt. Mesterien képes manipulálni a körülötte lévőket csak azért, hogy elérje azt, amit akar. Képesek eljátszani akár az áldozat szerepét is a siker érdekében. Gyakran azokon a személyeken szeretnek „élősködni”, akik érzelmileg gyengébbek és tele vannak kedvességgel.

A kihasználók csendes gyilkosok, annyira mesterien szívják le mások energiáit, hogy sokáig nem is tűnik fel. Ha ehhez hasonló természetű ember van a közeledben a legjobb, ha megpróbálsz nem belefolyni az ügyködéseikbe, határold el magad tőlük.

Ez az embertípus nem szereti azt a szót, hogy „nem”, így mindig azoknál próbálkoznak, akiknél tudják, hogy az illető könnyen befolyásolható és nem mer nemet mondani.

2. A pletykafészek

Azok az emberek képesek a legtöbb pletykát terjeszteni másokról, akik bizonytalanok önmagukban. Egy pletykálkodó személyiség minden társaságban csak galibát okoz. Ezek az emberek mások hibájából és balszerencséjéből táplálkoznak, és sok esetben elferdítik az igazságot.

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek. A pletykákat rosszindulatból, féltékenységből, de akár a népszerűség elérése érdekében is terjeszthetik. A legjobb, amit tehetsz, hogy kimaradsz a mesék szövögetéséből. Ne kérdezősködj, engedd el a mondanivalójukat a füled mellett és még véletlenül se add tovább.

A pletyka 3 embert sért egyszerre: azt, aki terjeszti, azt, aki hallgatja, és akiről szól. Tartsd megad távol tőlük, mert ha nem nagy valószínűséggel te leszel a következő pletykatéma.

3. A hibáztató

Biztos, hogy mindenki találkozott már ezzel az embertípussal, mert mindenki körül van minimum egy. Ez a személy a tipikus „áldozati bárány”. Nem vállalják tetteik következményeit, ezért mindig a körülöttük lévőket okolják a történtekért.

Mindig mártírkódnak, mert nagyon alacsony az önbecsülésük és az önkontrolljuk. Ha ilyen emberrel hoz össze a sors a legjobb, amit tehetsz, hogy váltogasd a beszélgetés témáját, és erősítsd meg azokat a részeket, ahol tulajdonképpen el mondja, hogy lehet, hogy saját maga a felelős a dolgokért.

Mindenki saját magáért felelős, ne hagyd, hogy a meséje elbizonytalanítson. Mindenki követ el hibákat, de ne hagyd, hogy a saját problémáit rád kenje.

4. A panaszkodó

Nem kell különösebben bemutatni ezt a típust, ők az a bizonyos „jajj szegény fejem” típusú emberek, akik mindent eldramatizálnak. Azt hiszik, a világ összes terhe az ők vállain vannak, még a legapróbb problémákból is hatalmas dolgot csinálnak. Sosincsenek megelégedve az életükkel.

Olyan meggyőzően tudják előadni, hogy milyen nehéz helyzetekben vannak, hogy még a végén saját magadat érzed felelősnek az állapotukért. Hát ne tedd, ne kérj semmiért bocsánatot. Ha tényleg komoly dolgokról van szó támogasd őket, de a felfújt csekélységekre nem szabad odafigyelni. Csak akkor képesek megnyugodni kicsit, ha érzik, hogy a körülöttük lévőknek sem jobb a helyzetük.

A saját személyiségünket a tapasztalataink is építik, ezért ne hagyjuk, hogy az ilyen negatív személyiségek célpontjába kerüljünk, a legjobb, ha kerüljük a drámát és nem veszünk részt az eltúlzott és felfújt történeteikbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek