Otthon4 mítosz a takarításról, amit eddig talán nem is tudtál

4 mítosz a takarításról, amit eddig talán nem is tudtál

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mint általában sok minden körül, így a takarítás esetébe is több mítosz kering, amelyet képesek vagyunk elhinni. Nézzük, melyek ezek.

takaritas-porszivo

1. A porszívó zsákját csak akkor kell kiüríteni, ha az teljesen megtelik.

Ezt nagyon sokan így gondolják, és mind a mai napig így is járnak el, viszont ez egy téves felfogás, ugyanis ezzel a készülék szívóképessége gyengül, hiszen az amúgy is teli tasakba nem tudja olyan erővel beszívni a koszt. A megoldás az, hogy amikor körülbelül háromnegyed részben megtelt a zsák, egyszerűen ürítsük ki a port.

2. A fürdőszivacsot csak abban az esetbe érdemes kicserélni, ha már majdnem teljes mértékben elhasználódott.

Ez is hiba, ugyanis nagyon sok baktérium képes idővel megtelepedni a szivacson, és ha nagyon sokáig használjuk ezt, akkor bőrirritációs is kialakulhat,mivel a nedves, meleg környezet kedvez a kórokozók szaporodásának. Ezért érdemes legalább 3–4 hetente cserélni a szivacsunkat.

3. Az ágynemű huzatait elér egy hónapban egyszer kimosni.

Az éjszakai verejték, valamint a por kombinációja miatt az ágyneműn sok baktérium telepedhet meg, ami akár allergiás reakciót is kiválthat. Nem olyan megerőltető, hogy hetente tiszta ágyneműt húzunk, hiszen végtére is az egészségünkről van szó.

4. Ha alaposan lesúroljuk a cipőnket, akkor közlekedhetünk úgy is a lakásban.

Ez egyáltalán nincs így, hiszen akármilyen jól végigdörzsöljük a lábsúrolón a cipőnket, a pór és egyéb láthatatlan szennyeződések ott maradnak. Inkább vegyük a fáradságot és húzzuk le a lábbelit, így könnyebben megőrizzük a lakás higiéniáját.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek