Gyógyítsd meg a lelkedet és vigyázz a szívedre.

Mindannyiunknak szüksége van valamilyen gyógyulásra. Ez lehet pszichológiai, érzelmi vagy spirituális, de az biztos, hogy mindannyiunknak szüksége van rá ahhoz, hogy megszabadulhassunk a múlt fájdalmától.

Fel kell szabadítanunk magunkat azokból a múltbeli kapcsolatokból, amik ártottak nekünk – amelyek miatt úgy éreztük, hogy nincs holnap. Fel kell szabadítanunk magunkat azoknak az embereknek a hatása alól is, akik nem törődtek eléggé velünk – összetörték a szívünket, és elhagytak minket.

Az egyik legfőbb oka annak, hogy nem tudunk meggyógyulni, a tagadás: nem ismerjük el, hogy gyógyításra van szükségünk. Mindaddig amíg tagadásban élünk, és nem ismerjük fel, hogy meg kell gyógyulnunk, az életünk nem fog megváltozni. Ezért az első lépés a felismerés: mindannyiunknak szüksége van bizonyos fokú gyógyulásra. Ha ezt felismerjük, utána már minden sokkal könnyebben megy.

Ha úgy érzed, nincs szükséged gyógyulásra, íme 4 jel, ami arra utal, hogy talán mégis:

1. Azt gondolod, hogy az életedben csak negatív dolgok történnek

Néha mindannyian úgy érezzük, hogy az életünk nem úgy alakul, ahogy szeretnénk, hogy valamiért csak bizonyos típusú (toxikus, negatív) emberekkel találkozunk, hogy soha nem lehetünk boldogok. Ez a jel arra utal, hogy a lelkednek meg kell gyógyulnia.

A negativitás egy ördögi kör, ami megakadályoz abban, hogy elérd a céljaidat, mert nem fogod felismerni ezeket a célokat. Tehát, ha az életed tele van negatív gondolatokkal, amelyek nem engedik, hogy elérd, amire vágy, itt az ideje, hogy meggyógyítsd a lelkedet.

2. Túlgondolod és túlelemzed a dolgokat

Ha időd nagy részében a gondolataiddal küzdesz, akkor egyértelműen túlzásba viszed az elemzést. Ez pedig rendkívül veszélyes, mert megfoszt téged a jelenlegi boldogságtól.

Ha túl sokat gondolkodsz egy helyzeten, a jelen pillanat helyett a múltra vagy a jövőre koncentrálsz, és így már nem tudod értékelni azt, ami igazán fontos és értékes: a JELEN pillanatot, az egyetlent, ami valóban számít.

3. Úgy érzed, nem tudsz elszakadni a múlttól

A felszabadulás mindannyiunk számára nehéz. Ez általában akkor történik meg, ha elfogadjuk, hogy már sehogy sem változtathatunk azon, ami megtörtént.

Ha sikerül megszabadulnunk a múlt eseményeitől, és mindazoktól az emberektől, akik már a múltunk részei, akkor végre az életünkre és a közeljövőnkre összpontosíthatunk. Ha azonban nehezedre esik magad mögött hagyni a múltat, és továbblépni, akkor nyilvánvaló, hogy gyógyulásra van szükséged.

4. Nehezedre esik lemondani az irányításról

Az a vágy, hogy irányítani tudjuk az életünk eseményeit, minden emberre jellemző. Mind azt szeretnénk, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy mi akarjuk.

Azt szeretnénk, ha mi irányíthatnánk a körülményeket, és nem fordítva. De el kell fogadnunk az igazságot: nincs hatalmunk a fölött, ami velünk történik. Ha azonban mindennek tudatában is nehezedre esik feladni az irányítást, a lelked egy része biztosan gyógyításra szorul.

Gyógyítsd meg a lelkedet és vigyázz a szívedre.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.