Lélektár4 félelem, amely megakadályozza, hogy lefogyjunk

4 félelem, amely megakadályozza, hogy lefogyjunk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden a fejben dől el, szokták mondani. Közhely, de egyre inkább valóban ez tapasztalható, hiszen anélkül, hogy előbb a fejben, a gondolatainkban találnánk valamilyen problémára megoldást, hiába vágunk bele olyan dolgokba, ami kényszerből van, nem fog menni.

merleg

Ilyen a fogyás is. Itt van négy olyan félelemtípus, amivel ha nem küzdünk meg, akkor nem igazán várhatunk eredményt.

  • Félelem a kudarctól

Sokan nekivágnak a fogyókúráknak, elkezdenek sportolni, diétázni, mégis az eredmény nem a várt mértékben mutatkozik meg, ezért a kudarc élményével fogják összekötni a fogyókúrázást, életmódváltást. Sokan úgy gondolják, hogy rajtuk már nem segít semmi, hiszen a legutóbb is csak pár kilótól szabadultak meg, majd az edzést abbahagyva még jobban meghíztak. Tudatosan kell dönteni, hogy változtatni szeretnék és ezért cselekedni is fogok, és nem utolsósorban kitartó leszek.

  • Félelem a sikerességtől

Furán hangzik, de vannak olyan személyek, akinél a sikertől való félelem az akadálya annak, hogy egészségesen éljenek. Ők ugyanis abban a tudatban élnek, hogy az egészséges élet vagy étkezés a siker kulcsa, és ennek ők nem tudnak megfelelni. Egyesek attól félnek, hogy ha lefogynak, társaikat, barátaikat el fogják veszíteni, ezért inkább nem tesznek semmit maguk érdekében. Nagy hiba, nem szabad másnak megfelelni, a saját életünket mi magunk kell éljük.

  • Félelem a beismeréstől

Nagyon sok ember egyszerűen nem ismeri be azt, hogy bajok vannak az egészségével. Főként a férfiaknál figyelhető meg ez a magatartás, pont náluk, akik amúgy is veszélyeztetettebbek egészségügyileg. Gyakran azzal áltatják és csapják be magukat, ha a környezetükben van egy náluk betegebb ember, így ilyenkor az reflex jön elő, hogy lám, én nem is vagyok annyira beteg. Közben lehet nagyobb baj lappang a szervezetükben.

  • Félelem a felelősségtől

Talán ez a leggonoszabb mindközül. Úgy gondoljuk, hogy mi ehhez gyengék vagyunk és elkezdünk félni attól, hogy az az étel, amelyet megeszünk, káros az egészségünkre. Így inkább nem eszünk semmit, ahelyett, hogy egészséges táplálékot vásárolnánk és abból szakértő segítségével alakítanánk ki egy étrendet. Sokan inkább megvásárolnak valamilyen méregdrága, csodaszernek kikiáltott fogyókúrás tablettát, hátha ez segít. Közben lehet, hogy éppen a szervezetünkben fog kárt okozni. Enni pedig fontos, együnk úgy, mintha az életünk függne tőle, hiszen voltaképpen ettől függ.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek