Holotropikum4 élelmiszer, amit nem ajánlott lefekvés előtt elfogyasztanod!

4 élelmiszer, amit nem ajánlott lefekvés előtt elfogyasztanod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egészség az egyik legfontosabb dolog, amire vigyáznod kell. És erre minden lehetőséged meg is van rá, csak oda kell figyelned rá.

4 élelmiszer, amit nem ajánlott lefekvés előtt elfogyasztanod!

Egyik ilyen, egészség szempontjából fontos tényező, a helyes és változatos táplálkozás. Ezért most következzen 4 olyan élelmiszer, amely elfogyasztása lefekvés előtt semmiképp nem ajánlott, ha szeretnél jól aludni, ami nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott életet élj.

1. Csirkehús

Mivel a csirke húsában sok fehérje található, amit nehéz megemészteni, ezért lefekvés előtt nem szabad enni belőle, mert éjszaka az emésztőrendszer ahelyett, hogy pihenne, teljes gőzerővel kell dolgozzon, hogy megeméssze a bevitt tápanyagot. Ha muszáj enned, akkor inkább fogyassz szénhidrátot, salátákat, azt könnyebb megemészteni.

2. Bor

Ha nyugodtan, jól szeretnél aludni, akkor ne fogyassz lefekvés előtt bort, de más alkoholtartalmú italt sem. Elsősorban azért, mert pár órával elalvás után fel fogsz ébredni, mivel az alkoholt a szervezet viszonylag rövid időn belül képes feldolgozni. Ha alkoholt iszol elalvás előtt fokozódik a máj működése, a szervezet elkezd dolgozni, hogy lebontsa a bevitt méreganyagokat, ez pedig stresszet okoz a szervezetben.

3. Fekete csokoládé

Ez egy nagyon finom édesség, de nem szabad lefekvés előtt enni belőle, mert koffeint tartalmaz, aminek élénkítő hatása van, így kevés esélyed lesz álomba szenderülni.

4. Curry

Az olyan erős ízű fűszerek, mint a curry, akár egész éjszakán keresztül ébren tarthatnak, így ha nem szilveszteri buliban vagy, akkor inkább hanyagold a curry-s ételek fogyasztását, főként lefekvés előtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek