Lélektár4 csodás mantra, amellyel kordában tartható az ingerlékenység és a pánikroham!

4 csodás mantra, amellyel kordában tartható az ingerlékenység és a pánikroham!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mantrák erős spirituális töltettel rendelkező mondatok, amelyekkel csökkenthetjük az ártó stressz, idegesség, ingerlékenység és pánikrohamok szintjét, előfordulását.

mantra

A test és a lélek állandó kapcsolatban van egymással. Az állandó stressz, aggódás a testünkre, a fizikumunkra is negatív hatással van, nem beszélve arról, ha ez még egy adag ingerlékenységgel, pánikrohammal is párosul. Ezeket a negatív töltetű érzéseket, állapotokat nem könnyű felszámolni, de meg kell próbálni a sötét gondolatokat a pozitív irányba terelni, ahol a szeretet, az optimizmus, a nyitottság kap kiemelkedő hangsúlyt.

Érdemes olyan mantrákat választani, amelyek a lelkünkkel is rezonálnak. Ez lehet egy könyvben olvasott mondat, amely megérintett, vagy egy kedves barát jótanácsa, netán a jóga oktatónk mondandója.

Az alábbi mantrák a pánikroham leküzdésében segítenek:

1-es mantra: Érzem a félelmet, de képes vagyok továbblépni rajta

Ezt a mantrát nemcsak pánikroham esetén lehet alkalmazni, hanem olyan helyzetekben is, amikor érezzük, hogy ingerlékennyé, idegessé, zavarttá kezdünk válni. Az ilyen mentális állapotot leggyakrabban a félelem váltja ki, így meg kell tanulnunk azt, hogy a félelem egy természetes reakció egy új szituációban, ami viszont nem akadályozhat meg abban, hogy elérjük céljainkat, nem nehezítheti meg az életünket.

2-es mantra: Mások is éreznek úgy, ahogyan én érzek

Jó, ha tudjuk, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik szomorúságot, irigységet, bűntudatot, reményvesztettséget, dühöt, bizalmatlanságot éreznek. Sokan mások is hasonló cipőben járnak. Ez a mantra felerősíti bennünk az empátiát, így képesek leszünk jobban odafigyelni a nálunk is rosszabb helyzetben lévő embertársainkra.

3-as mantra: Hiszek a szeretet erejében

A félelem egyszerűen lebénítja a testet és a lelket is. A szeretet azonban sokkal erősebb a félelemnél, jóval nagyobb energiát képes generálni, ami elűzi az ártó, nyomasztó gondolatokat. A szeretetben való hit megerősít abban, hogy van, akit szeressünk, és szintén van, aki minket szeret. A szeretet a megbocsátásban is segít, így önmagunknak is megbocsáthatunk, ezáltal pedig erősebbnek, magabiztosabbnak érezhetjük magunkat.

4-es mantra: Egyszer ez is el fog múlni, ezen is túl leszek

Ez egy nagyon hatásos mondat, hiszen rávilágít arra, hogy semmi sem lehet állandó, így az ingerlékenység, a pánikroham is el fog múlni. Az egyetlen dolog, mire gondolnunk kell, hogy mindig van megoldás, ha valami egyszer elkezdődött, az be is fog fejeződni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek