Kuriózum4 bámulatos kutyaképesség, ami téged is ámulatba ejt!

4 bámulatos kutyaképesség, ami téged is ámulatba ejt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kutyák az ember leghűségesebb, legérzelmesebb társai.

4 bámulatos kutyaképesség, ami téged is ámulatba ejt!

Ha neked is van egy négylábú barátod, elég ha a szemébe nézel, és olyan érzésed támad, mintha belelátna a gondolataidba. A kutyák egy igazi csodabogarak, akikről még mindig elég keveset tudunk.

Most következzen 4 megdöbbentő kutyaképesség.

1. A kutyák képesek kiszagolni a daganatos megbetegedéseket

Több tanulmány révén igazolták, hogy a kutyák megérzik az emberi szervezetben kialakuló rákos sejtek jelenlétét. Ezt a remek szaglásuknak köszönhetik. Természetesen nem 100 százalékosan eredményes a kutyaszaglás-teszt, de az esetek 88 százalékában az ebek valóban megérzik, ha valakit mellrák fenyeget, és 99 százalékában, ha tüdőrák alakult ki egy illetőnél.

Ezt már olvastad? Azonnal vidd állatorvoshoz a kutyádat vagy macskádat, ha azt látod, hogy “fejjel megy a falnak”

2. A kutyák előre megérzik a vihar közeledtét

Szakértők ezt is bebizonyították, így meg kell figyelni a kutya viselkedését, és máris lehet tudni, hogy az idő hamarosan elromlik. A kutyák érzékenyebbek a légnyomásingadozásra, valamint a páratartalom alakulására, ezért mielőtt még borulni kezdene az ég, a kutya izgatottá válik.

4 bámulatos kutyaképesség, ami téged is ámulatba ejt!

3. A kutyák megérzik, amikor a gazdi fél

Mivel a kutyák szaglása rendkívül érzékeny, ezért képes megérezni, ha egy ember adrenalin hormontermelése megemelkedik. Ez akkor szokott bekövetkezni, ha valaki idegessé válik, vagy félni kezd, de egy kellemetlen ember társasága is kiválthatja ezt az érzést, ilyenkor az eb is zaklatottá válhat, nyüszíteni, ugatni kezd.

Ezt már olvastad? 7 hasznos tanács, hogy elkerüld a kóbor kutya támadást!

4. A kutyák tudják, hogy a nézésükkel meglágyítják az ember szívét

Ha vacsora közben a kutyád rád néz, képtelenség neki ellenállni, így egy kis falat mindig legurul “véletlenül” az asztalról. Ez az ellágyulás azért lehetséges, mert ha ránézel a sóvárgó kutyádra, akkor az agyadban oxitocin nevű boldogsághormon szabadul fel, és hirtelen úgy értékeled, hogy megérdemel a négylábú barátod egy jutalomfalatot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek