Kuriózum37 éves és 38 gyerek édesanyja! Egy 12 éves lánygyermek története, akit...

37 éves és 38 gyerek édesanyja! Egy 12 éves lánygyermek története, akit rákényszerítettek a házasságkötésre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mariam Nabatanzi az ugandai Kabimbiri faluban lakik, amely megközelítőleg 50 km-re észak-keletre fekszik az ország fővárosától, Kampalától. Az afrikai asszony 37 éves, és 38 gyereket hozott világra, az elsőt 13 éves korában, miután 12 évesen férjhez adták.

37 éves és 38 gyerek édesanyja! Egy 12 éves lánygyermek története, akit rákényszerítettek a házasságkötésre!

Mariámnak összesen 6 darab ikergyereke született, ez 12 gyereket tesz ki, van 4 darab hármas ikre, ez is 12 gyereket eredményezett, és 3 darab négyes ikre, emellett szült még két gyereket, tehát összesen 36 gyerek ikerként látta meg a napvilágot. Összesen 10 lánya van, a többi fiú, a legnagyobb 23 éves, a legkisebb még csak 4 hónapos – közölte a Daily Monitor.

Mariam gyerekkorában számtalan traumát élt át, három fivérét mostohaanyja ölte meg, miután egy üveget apró szilánkokra tört, majd azt belekeverte a gyerekek ételébe. Szerencsére Mariam ekkor nem volt otthon, így nem evett a végzetes ételből.

12 évesen házasságkötésre kényszerítették

Mariam szomorúan idézi fel, hogy 1993-ban egy 40 éves férfihoz adták feleségül. Még csak 12 éves volt.

“Nem tudtam, hogy az a férfi miért akar elvenni. Egy nap eljött hozzánk, és mondott valamit apámnak. Egy napon apám megfogta a kezemet, azt gondoltam, hogy az egyik nagynénimhez visz, de nem oda mentünk, hanem ahhoz a férfihoz. És apám odaadott annak a férfinak, így kezdődött az én felnőtt életem” – mesélte a nő.

A férfi poligámiában élt, több gyereke volt több nőtől. Ezekre a gyerekekre is Mariamnak kellett vigyáznia, mert az édesanyjuk elhagyta őket. A férfi rendszeresen megverte, megerőszakolta Mariamot, aki tehetetlen volt az őt ért agresszióval szemben.

Azért küzd, hogy felnevelhesse a gyerekeit

Mariam most sincs könnyű helyzetben, egyedül neveli gyerekeit, a férje anyagilag nem támogatja a családot. Naponta 10 kiló kukoricakását főz, 4 kiló cukrot vásárol, 15 hordó vízre van szüksége. Gyógynövények eladásából igyekszik előteremteni a szükséges dolgokat.

“A jóisten kegyes volt hozzám, mert minden napra adott ennivalót. Nekem a gyerekeim a legfontosabbak, mindent megteszek azért, hogy iskolába járjanak. Jól tanulnak, orvosok, tanárok, ügyvédek akarnak lenni, és én támogatni szeretném őket, hogy az álmaikat valóra váltsák.” – mondja.

Az egyik gyerek már rendelkezik egészségügyi asszisztensi diplomával, egy másik gyerek pedig építkezésben szeretne elhelyezkedni, de egyelőre nem kapott munkát. Most a hatóságok azon dolgoznak, hogy pénztámogatás révén segítsék a nagycsaládosok gyerekeinek képzését, munkába segítését.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek