Koktél30 év után először született gyerek a világtól elzárt olasz faluban, miután...

30 év után először született gyerek a világtól elzárt olasz faluban, miután szülei elhagyták a várost a csendes falusi életért

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kisfiú az első kisbaba, aki a világ „leggyermektelenebb” falujában született, miután szülei a nyugodt hegyi élet kedvéért odaköltöztek.

Az olaszországi Tizzola di Villa Minozzo falucskában korábban 30 éve nem született gyerek, ezért Thomas Richeldi és felesége, Simona Albertini november 6-án született kisfiát, Axelt, mindenki nagy örömmel fogadta. A kisfiúval – aki édesanyja kedvenc együttese, a Guns N’Roses énekesének nevét kapta – a település lakossága 26 főre növekedett.

„A magunk kis módján sikerül szembemennünk a trenddel, az Appenninekben tapasztalható demográfiai csökkenéssel” – nyilatkozta a büszke édesapa.

A szülők egy szalagot tűztek ki a falu főterén, hogy bejelentsék az örömhírt. Axel máris központi figurává vált, akit mindenki lelkesen ünnepelt, és a falubeliek sorban álltak a család háza előtt, hogy üdvözölhessék.

„A közösség máris megmutatta a támogatását azzal, hogy gyakorlati segítséget nyújtott, és olyan összetartozásról tett tanúbizonyságot, amilyet csak a kis települések tudnak nyújtani” – mondta Thomas Richeldi.

Mivel Tizzolában nincs se kórház, se orvosi rendelő, Axel egy közeli város, Reggio Emilia kórházában született császármetszéssel. A szülés után azonban Simona és Axel azonnal visszatértek a kis faluba, ahol a szülők a tervek szerint felnevelik majd a fiukat.

30 év után először született gyerek a világtól elzárt olasz faluban, miután szülei elhagyták a várost a csendes falusi életért
Fotó: Facebook

A szülők nem aggódnak amiatt, hogy távol vannak a civilizációtól, mivel a kisfiú teljesen egészséges, a közösség pedig rendkívül összetartó és támogató, így minden szükséges segítséget megkapnak majd. „Éppen ezért örülünk, hogy a kisfiunk itt nőhet fel” – mondták a szülők. „Most, hogy Axel megérkezett, soha többé nem fogunk elköltözni” – tette hozzá az édesanya.

Thomas és Simona hét évvel ezelőtt költözött a hegyi faluba, hogy elmeneküljenek a nyüzsgő városi élet elől. Olyan helyen akartak gyereket nevelni, ahol jobb az életminőség és a földhöz való kötődést igazán értékelik.

„Jól érezzük magunkat itt, és a nehézségek ellenére ez a legjobb hely a gyereknevelésre. Talán a mi kis Axelünk pozitív példává válik mások számára, akik esetleg fontolóra veszik a visszatérést vagy az itt való letelepedést, Tizzola kis nagykövete lesz” – mondták a szülők.

Egy másik kis olasz falu – aminek a lakossága mindössze 9 fő – szintén nemrég ünnepelte az első kisbaba születését 57 év óta.

Olaszországban régóta problémát jelent az alacsony születési arány. Szakértők előrejelzése szerint, amennyiben ez a tendencia folytatódik, az ország lakossága 2050-re ötmillióval csökken. A helyzet súlyosságára való tekintettel a pápa is gyerekvállalásra buzdította az ország lakosságát.

De nem Olaszország az egyetlen ország, ami hasonló problémákkal küzd. Egy távoli spanyolországi falu is 30 év után először üdvözölhette az első kisbabát a településen. Villanueva de Jiloca lakossága 60 fő volt, és az újszülött érkezéséig egyetlen 15 év alatti lakosa sem volt.

Lengyelországban pedig van egy titokzatos falu, ahol csaknem egy évtizede nem született fiúgyerek. Miejsce Odrzanskie többségi női lakossággal rendelkezik, és az elmúlt 10 évben itt született 12 baba mind lány volt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek