HolotropikumAlternatív gyógyászat3 tökéletes jógapozíció azokra a napokra, amikor ingerlékeny vagy: azonnal megnyugtat!

3 tökéletes jógapozíció azokra a napokra, amikor ingerlékeny vagy: azonnal megnyugtat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenkivel előfordul néha, hogy semmilyen különösebb ok nélkül ingerlékeny, türelmetlen és alig várja, hogy véget érjen már ez a nap. Ahogy mondani szokták ilyenkor, “ne stresszeld magad feleslegesen”, inkább jógázz egyet gyorsan, és máris elmúlik az összes feszültség.

Két lehetőséged van: vagy tovább táplálod a haragot és dühöngsz, vagy valami olyan tevékenységet végzel, ami feltölt, megnyugtat, például jógázol.

Az alábbi három jóga pozíció segítségedre lesz abban, hogy megnyugodj, és könnyebben legyőzd a benned felgyülemlett feszültséget.

Padmasana és Ganesha Mudra

A Padmasana, vagy a lótuszülés az egyik leghatékonyabb jógapóz. Keresztezd a lábaidat, támaszkodj egyenletesen az ülőgumókra, és egyenesítsd ki a gerincedet az ágyéki területtől a tarkóig. A mellkasod előtt fogd össze a két kezedet, a karjaidat tartsd feszesen mellmagasságban. Maradj így néhány percig, közben lélegezz egyenletesen, meglátod gyorsan elmúlik a feszültség. A Ganesha Mudrának nevezett kéztartás a szív területéhez kapcsolódik. Felszabadítja a pangó negatív energiát, erőt és bátorságot ad bármilyen akadály leküzdésére. Ha úgy érzed elakadtál és útmutatásra van szükséged, gyakorold ezt a pozíciót.

Ustrasana vagy teve pozíció

Ereszkedj térdelő pozícióba, emeld meg a medencéd, majd hajolj hátra lassan, úgy, hogy közben érintsd meg a derekad, vagy ha hajlékonyabb vagy a bokádat is megfoghatod. Ez a pozíció aktiválja a farizmokat, összenyomja a lapockákat és a lehető legnagyobb mértékben megnyitja a mellkast. Közben a gerinc mentén oldódik a feszültség, lazul a nyak, és érezni fogod, hogy minden egyes lélegzetvétellel jobban megnyílsz, ellazulsz. A hasi és mellkasi rész megnyitásával a negatív energiák távoznak a testből. A szívcsakra megnyitásával szeretetet adsz és kapsz, engedj el minden rossz gondolatot.

Baddha Virabhadasana

Ez az ászana az “alázatos harcos testtartását” jelenti. Ez a klasszikus Virabhadasana variációja, amelynek célja a nem kívánt feszültségektől való megszabadulás, a test és az elme megnyugtatása. A jobb lábad legyen elől, 90 fokos szögben behajlítva, a bal lábat nyújtsd hátra, a lábujjak nézzenek előre, 45 fokban. A medence előre mutasson, vízszintesen, ne billenjen hátra egyik fele sem. Kulcsold össze hátul a kezed, majd engedj utat a gravitációnak, és engedd előre a fejed, ameddig csak tudod. Maradj ebben a testtartásban 5 lélegzetvételig legalább. Engedd el a fejedben kavargó negatív gondolatokat, pillanatok alatt érezni fogod, hogy az egész tested megnyugszik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek