Holotropikum3 stresszoldó technika a munkahelyen

3 stresszoldó technika a munkahelyen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Számtalan cikk, szaktanulmány és publikáció íródott a korunk népbetegségének is nevezett stresszes állapotról, ami számtalan betegség hátterében húzódhat meg, így ha legközelebb enyhe nyugtatót ír fel a családorvos a hánykolódó, aludni nehezen tudó éjszakákra, akkor nem árt először a problémát saját magunkban, vagy környezetünkben keresni.

stressz-munkahelyen

Apropó környezet, az emberek többség ma nagyon sokat kénytelen dolgozni, olykor hétvégén sincs megállás, így hamar kialakulhat a munkahellyel szorosan összefüggő stresszes állapot. Egy amerikai kutatásban résztvevők közel 75 százaléka úgy válaszolt, hogy annyira magas már a stresszszintjük, hogy ez már valóban káros az egészségükre nézve.

Hogy ezen segítsünk, íme 3 stresszűző tipp!

  • Meditáció

A gondolatoknak erejük van, csak kell tudni kezelni, használni őket. Létezik egy Headspace elnevezésű meditációs alkalmazás, amely útbaigazít, hogy miként tudj a gondolataiddal úgy bánni, hogy ennek révén meg tud nyugtatni magadat. Az már biztos, ha valaki minél többet és jobban összpontosítva meditál, annál kevésbé válik idegessé és ezáltal stresszessé. Egy mély lélegzetvétel is sokszor segíteni tud, hiszen ilyenkor lelassul a szívverés és a vérnyomás is csökken. Mindössze napi 20 percet kell meditálnunk, relaxálnunk. Erre még a munkahelyünkön is tudunk némi időt szakítani.

  • Hallgassunk zenét

Ma már egy kiépített zenei iparág foglalkozik a testet, lelket ellazító muzsika készítésével. Tanulmányok szerint a zene képes arra, hogy feloldja a bennünk felgyülemlett feszültséget, ezt sikerült is bebizonyítani, mikor a szervezet biokémiai változásait vélték felfedezni az emberekben, miközben ők a zene szárnyán lazítottak.

  • Készítsünk listát teendőinkről

A legnagyobb munkahelyi stresszforrás a számtalan teendő, ami csak arra vár, hogy elvégezzük. (Természetese vannak olyan állások, ahol, ha belehalunk is, soha nem érünk a munkánk végére. Ilyen esetben sürgősen nézzünk más lehetőség után.) A listán összesíteni kell, hogy mi várható a munkaterén ránk a napokban, ez már önmagában is megnyugtató érzés, hiszen ha főnökünk kérdi, hogy hányadán állunk, kapásból fel tudjuk sorolni, hogy min dolgozunk éppen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek