Lélektár3 kérdés, amely segít megtalálni a legideálisabb társat

3 kérdés, amely segít megtalálni a legideálisabb társat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szerelem vak – mondják. Sokan valóban úgy esnek szerelembe, hogy konkrétan nem is ismerik a másikat, nincsenek úgymond tudatuknál, ami önmagában nem is lenne baj, de sajnos később lehetnek rejtett buktatók, akadályok, amelyek idővel kiderülnek párunkról, és ilyenkor kissé csalódunk benne.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A legjobb az, ha eleve tudatosan próbálunk meg párt találni, és figyelni a másikra, mielőtt bele bonyolódnánk egy kapcsolatban. Tegyük fel előbb ezt a 3 kérdést magunknak és utána vágjunk bele a randizásba.

Ki az ideális számunkra?

Tisztában kell lenni, hogy milyen párt szeretnénk magunknak. Ha ezt nem tudjuk, akkor egyáltalán hogyan is induljunk el a párkeresésében. Be kell lőnöd a célt, meg kell határozni melyek azokat tulajdonságok, amiket keresel a másikban. Ha ez megvan, akkor már könnyebb dolgunk van. Mindegy, hogy az a bizonyos nagy Ő családcentrikus, kalandvágyó, vagy visszahúzódó típus, a lényeg, hogy nekünk megfeleljen, a mi elvárásainknak jó legyen. Természetesen mindent nem tudunk meg róla, hiszen ez lehetetlen, de ha pár tulajdonság talál, akkor nagy baj nem lehet.

Válaszolj a következő kérdésekre:

Melyek azok a jó tulajdonságok, amelyek meg kell legyenek a partneremben?

Milyen érzés tölt el, mikor vele vagyok?

Milyen jellemvonásai tetszenek nekem a leginkább?

Ezek megválaszolása már egy letisztultabb képet fog adni a potenciális partnerről.

Fogunk találni?

Abban is biztosak kell lennünk, hogy az előbbi kérdések megválaszolásánál valóban ezekre a jellemvonásokra vágyunk-e és nem-e csak egy idealizált képet szeretnénk festeni a magunknak a tökéletes partnerről. Az is meggondolandó, hogy előbb legyünk tisztában saját magunkkal, hiszen ha számunkra nem olyan fontos az odafigyelés, akkor nem várhatjuk el a jövendőbelinktől, hogy neki az legyen. Párkapcsolatoknál már fontos, hogy a párok tulajdonságai megegyezzenek, így fognak találni, amely a kapcsolat hosszútávú jövőjét jelentheti.

Mi is úgy törődünk magunkkal, ahogyan azt a párunktól elvárjuk?

A megfelelő partner olyan mint egy tükör, amelyben önmagunk képe kellene megjelenjen. Úgy kell viselkednünk, törődnünk magunkkal is, ahogyan az elvárjuk a szerelmünktől. Ne várd az a kapcsolatodtól, hogy majd szép, boldog, kiegyensúlyozott, tiszteletet adó lesz, érezd ezt most, magadban. Magunknak válaszoljunk a következő kérdésekre:

Hogyan törődök magammal?

Meg szoktam-e dicsérni magamat?

Kedves és megértő vagyok magammal szemben?

Járok olyan helyekre, ahol szeretek lenni?

Büszke vagyok magamra és arra, ahogyan élek?

Nehéz elhinni, de egy kapcsolatban annyi szeretetet, törődést kapsz, amennyit te magadnak képes vagy nyújtani.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek