Kuriózum3 jól ismert motivációs idézet, amit nem szabad túl komolyan venni -...

3 jól ismert motivációs idézet, amit nem szabad túl komolyan venni – Jól hangzanak, de káros hatásuk is lehet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Biztosan te is találkoztál már a világhálón különböző motivációs idézetekkel. Háttérben egy hangulatos, romantikus képpel, az óceán hullámaival, napnyugtával, vagy épp napfelkeltével. Nagyon kecsegtetőek ezek az idézetek, de próbáld őket egy kicsit mélyebben értelmezni, mielőtt beépítenéd az életedbe.

Motivációs idézetek százai keringenek a közösségi hálón, Einsteintől, Gandhin, Martin Luther Kingen keresztül egészen Beyoncéig hosszú a sor. Mielőtt azonban nagyon elmélyülnél a mondandójukban, és átadnád magad a szavak mélyebb jelentésének, érdemes ellenőrizni a forrást.

A leghíresebbnek hitt idézetek gyakran nem is nagy emberek mondásai, hanem névtelen szerzők alkotása. Az ismert név az idézet után csupán megtévesztés, mivel a sztárok mágnesként vonzzák az embereket.

A motivációs idézetek, ha szó szerint veszed őket, gyakran igen károsak lehetnek. Hatásukra olyan irreális elvárásoknak próbálsz megfelelni, amelyeket nem tudsz teljesíteni, és ezért frusztrált, csalódott leszel. Jobb, ha kerülöd az ilyen típusú idézeteket, és nem próbálod ezek szerint élni az életed.

1. “Ha nem akarsz csalódni, akkor ne legyenek elvárásaid!”

Ez az idézet röviden azt sugallja: “nulla elvárás, nulla csalódás”, “nulla elvárás, nulla szenvedés”. Még, ha jó ötletnek is tűnik, nem biztos, hogy az a legjobb út, ha egyáltalán nincsenek elvárásaid. Úgy tűnhet, hogy az a személy, akinek nincsenek elvárásai nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott, de soha nem tudhatod, hogy legbelül milyen gondolatokat, érzéseket forgat magában.

Akinek nincsenek elvárásai, az elfogad mindent az életben úgy, ahogy van, mivel nem tudja, hogy ő maga mit akar az életben. Az elvárások teljes hiánya nem véd meg a szenvedéstől. A legkisebb elvárások segítenek kommunikálni a körülötted lévőkkel, ezáltal tartod fel a kapcsolatot másokkal.

2. ”Vigyázz, kivel szerzel maradandó élményeket. Az emlékek egész életedben veled maradnak.”

Az emlékek egész életedben megmaradnak, éppen ezért jó, ha odafigyelsz arra, hogy kivel milyen emlékezetes dolog köt össze. A motivációs idézet azt sugallja, hogy jól válogasd meg, hogy kivel állsz szóba. Azonban ebben az életben semmire sincs garancia, így előre nem tudhatod, hogy ki “méltó” az értékes emlékeidre.

Ne aggódj, éld át a jelen pillanatot azokkal az emberekkel, akik melletted vannak, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy meddig marad a szép emlék és a kellemes időszak az életedben. Tőled függ, hogy életed melyik részére tekintesz majd kellemes emlékként.

3. “Ha álmaid nem tűnnek ijesztően elérhetetlennek, ez azt jelenti, hogy nem elég nagy a célkitűzésed.”

Az álmaiddal kapcsolatosan az első és legfontosabb érzés a lelkesedés kell legyen. Ezt kövesse a szenvedély és az elszántság. A félelem és a rettegés nem mérvadó, nem attól dől el, hogy mennyire nagyok az álmaid. A félelem csak abban az esetben hasznos, ha arra késztet, hogy lépéseket tegyél az álmaid elérése érdekében, akkor is, ha az elméd pont az ellenkezőjéről akar meggyőzni. A félelem lehet konstruktív is, de a tartós és túlzott félelem semmi jóra nem vezet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek