Holotropikum3 étrend kiegészítő, mely sokat segíthet a húgyúti fertőzés megelőzésében!

3 étrend kiegészítő, mely sokat segíthet a húgyúti fertőzés megelőzésében!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A húgyúti fertőzések általában bakteriális eredetűek, melyek azonban károsíthatják a veséket, a húgyhólyagot, a húgyvezetékeket vagy a prosztatát. Bárkinél előfordulhat ez a fertőzés, de a legnagyobb létszámban mégis a nők esnek áldozatául.

3 étrend kiegészítő, mely sokat segíthet a húgyúti fertőzés megelőzésében!

Tünetei között találjuk a gyakori vizelési ingert, a fájdalmas vizelést, alhasi fájdalmakat. Idősebbek esetében ezek a tünetek akár el is maradhatnak. A fertőzés kivizsgálása a vizelet laboratóriumi vizsgálata alapján bizonyítható.

Ha hajlamosak vagyunk erre a fertőzésre, ajánlott olyan étrend kiegészítők használata melyek csökkentik a kialakulás kockázatát.

Az alábbiakban bemutatunk hármat ezekből a hatásos gyógy készítményekből!

D–Mannóz

A D–Mannóz-t, természetes antibiotikumként is emlegetik, mely nagyon hatásos a húgyúti fertőzés megelőzésében és kezelésében. A mannóz, egy egyszerű cukor, mely molekuláris tükörképe a glükóznak. Míg a mannóz a természetben számos gyümölcsben és zöldségben előfordul, ezekből való kinyerése kissé megváltoztatja ennek a szerkezetét, mivel a kivont anyag az úgynevezett D-mannóz.

A mannóz megtalálható kis koncentrációban az emberi test szöveteiben, de elsősorban a gyümölcsök és a zöldségek tartalmazzák. Az alma, az áfonya, az őszibarack tartalmazza nagy mennyiségben, de a vörös áfonya az egyik legjobb forrása a mannóznak. Ezen felül, a mannóz természetesen előfordul a kukoricában és a burgonyában, valamint a különböző gombákban és penészgombákban.

A D-mannóz néven forgalmazott porokat és tablettákat, a bükkfa, illetve a nyírfa rostjaiból nyerik ki.

A mannóz egy hatékony alternatíva a hagyományos antibiotikumokkal szemben, melyekkel a húgyúti fertőzések kezelhetőek. Ezeket általában az úgynevezett Escherichia vagy az E-coli baktériumok okozzák. Az E-colin apró szőrök vannak, az úgynevezett fimbriumok, melyek rácsatlakoznak a húgyhólyag és a húgy utak falára. Az antibiotikumok egyszerűen elpusztítják az E-colit, a mannóz pedig csak apró szőreit távolítja el, melynek következtében nem tudnak megkapaszkodni a húgyhólyag falán, így a vizelettel együtt távoznak. Használat során nem károsítja a bélbolyhokat, nem emeli a vércukor szintet, ezért cukorbetegek is szedhetik.

Vörös áfonya kivonat

A vörös áfonyát már az ősidők óta használták különböző betegségek kezelésére. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, citrom- és tejsavban, A, B2, C, E vitaminokban valamint ásványi sókban. Köszönhetően gyulladás csökkentő és hashajtó hatásának, a vörös áfonyát a természetes antibiotikumok közé sorolják.

Olyan panaszok enyhítésére ajánlott, mint a vese betegségei vagy nőgyógyászati panaszok, ugyanakkor tisztítja a vizeletet. Megakadályozza a baktériumok szaporodását, melyek a húgyúti fertőzés okozói.

Probiotikumok

A szervezet „jó baktériumaiként” is emlegetett probiotikumok, a bélflórában helyezkednek el, és feladatuk féken tartani a „rossz” társaik elszaporodását. Egy húgyúti fertőzés antibiotikummal való kezelése után, javasolt probiotikum használata, hogy visszaállítsuk a bélflóra egyensúlyát.

Amerikai kutatások szerint, a Lactobacillus rhamnosus és a Lactobacillus fermentum megakadályozzák a baktériumok számára a húgy utak falán való megtapadásukat.

Egy ilyen probiotikum kúrát azonban hosszú hónapokon keresztül érdemes folytatni a kívánt hatás elérése érdekében.

Azonban figyeljünk arra, hogy panaszok felmerülése estén, kérjük ki az orvos tanácsát, mert nem minden estben elégséges ezeknek a készítményeknek a használata a gyógyulás elérése érdekében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek