Otthon3 bevált recept: így szabadulhatsz meg a mosógép kellemetlen szagától!

3 bevált recept: így szabadulhatsz meg a mosógép kellemetlen szagától!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan úgy gondolják, hogy nem kell a mosógépet külön kimosni, hiszen amikor a ruhák tisztulnak, akkor a mosógép is tiszta lesz, azonban ez egyáltalán nem így van. A mosások után a mosógép belsejébe, főleg az ajtónál levő gumiszigetelés alá felgyűlnek a különböző lerakódások.

A vízkő, a mosószer-maradványok és egyéb szennyeződések olyan helyeken is felhalmozódnak, ahol nem is gondolnánk.

Az alábbiakban 3 olyan módszert mutatunk, amely segítségével hatékonyan megtisztíthatjuk a mosógép belsejét.

1. Víz és ecet

Öntsünk két csésze ecetet a mosószer-adagolóba, és állítsuk magas mosási programra a mosógépet. Vannak, akik idegenkednek az ecet kellemetlen illatától, azonban, ha a legvégén egy kevés illóolajat teszünk a gumitömítésekre, és beindítjuk az öblítést, akkor semmiképp sem lesz ecetszagú a gép.

2. Szódabikarbóna és ecet

Ez a két termék elengedhetetlen a mindennapi életben, ha vegyszermentes tisztítást szeretnénk alkalmazni. Segítenek felfrissíteni a mosógép dobját, ezért a fehérítős fertőtlenítés után is hatékonyan alkalmazhatóak.

A két összetevő reakcióba lép, együttes erővel távolítják el a szagokat és a szennyeződéseket. Keverjünk össze egyenlő arányban szódabikarbónát és ecetet, majd öntsük a mosószeres tartályba, és állítsuk be a mosást.

3. Fehérítő

Bármilyen fehérítő segítségével könnyen megszabadulhatunk a mosógép belsejében lerakódott penésztől, olyan helyeken is, ahol nem is feltételeztük, hogy lenne.

A mosógép, ha nem tud kiszellőzni rendesen, hajlamos a penészedésre a legeldugottabb helyeken is. A klóros fehérítő a leghatékonyabb módon szünteti meg a penészedést. Soha ne keverjük a fehérítőt más vegyszerekkel!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek