Mindannyian tudjuk, hogy működik ez: az iskolában megvannak az első rajongásaink, fiatal felnőttként átvészelünk egy sor sikeres és kevésbé sikeres randit, aztán belekeveredünk az első hosszú távú kapcsolatunkba, de körülbelül 3 év után az is véget ér.

Szerencsére a matematikusok szerint a szerelemre is lehet úgy tekinteni, mint a számok játékára, és azt is megállapították, melyik az a kor, amikor a legnagyobb valószínűséggel találhatjuk meg a párunkat.

A tudomány és az emberi lélek ilyen összefonódása érdekes gondolat, és talán megérhet egy próbát.

Szerelmi életünk egy matematikai elmélettel értelmezhető lehet

Dr. Hannah Fry matematikus végzett egy vizsgálatot, amely feltárta azt az életkort, amikor az emberek a legnagyobb valószínűséggel találják meg az igaz szerelmet. Kutatása során matematikai mintákra, statisztikákra és algoritmusokra támaszkodott, többek között az „optimális megállás elméletre”.

Röviden, számos olyan ember van, akikkel potenciálisan randevúzhatunk életünk során, és ezek a kapcsolatok minőségükben eltérőek lesznek. Ezen elmélet szerint megjósolhatjuk, hogy hány hipotetikus partnerünk lesz, mielőtt megtalálnánk „az igazit”. Ebből megtudhatjuk, várhatóan mikor hagyhatjuk abba a keresést, és kötelezhetjük el magunkat a legjobbnak ígérkező jelölt mellett.

27 éves korunk után maximalizálódik annak az esélye, hogy megtaláljuk a tökéletes partnert

A matematika azt mondja nekünk, hogy romantikus életünk első 37%-ában nagyon kicsi az esély arra, hogy megtaláljuk az igaz szerelmet. Tegyük fel, hogy 40 éves korod előtt szeretnél megházasodni, és 15 évesen kezdtél el randevúzni. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy megtalálod a magad mesébe illő boldog befejezését azokkal az emberekkel, akikkel 15 és 27 éves korod között randevúzol.

27 és 35 éves korod között már sokkal valószínűbb, hogy találsz valakit, aki jobban megfelel a számodra, mint mindazok, akikkel addig randevúztál. Ez azért van, mert most visszatekinthetsz az elmúlt 37%-ra, és összehasonlításokat végezhetsz.

Szükségünk van a sikertelen kapcsolatokra

Mindenki, akivel a 27 éves korod előtt randevúzol, annak a folyamatnak a része, amely elvezet ahhoz, hogy megtaláld az igaz szerelmet. Tanulsz a korábbi kapcsolataidból és tapasztalataidból, és ez lehetővé teszi, hogy megértsd, mit is vársz el pontosan a partneredtől.

Ezek az első szerelmek javítják a megfigyelő készségedet, és segítenek felismerni azt a személyt, aki a leginkább illik hozzád. A húszas éveid végére, harmincas éveid elejére már elég érett és tapasztalt leszel ahhoz, hogy reálisabb elvárásaid legyenek egy kapcsolatban.

Tudat alatt mindvégig ezt tettük

Lehetséges, hogy most azt veszed észre, hogy tudat alatt eddig is erre törekedtél, és így viselkedtél, annak ellenére, hogy nem ismerted a dolog matematikai hátterét. Fiatal korunkban lehetőséget adunk magunknak a kísérletezésre, arra, hogy felmérjük a lehetőségeinket. Csak akkor kezdünk el komolyan gondolkodni a lehetséges házastársakon, amikor már a húszas éveink közepén, végén járunk.

Dr. Fry elmélete ütközteti a matematikát az emberi viselkedéssel, de a szerelem persze nem engedelmeskedik a számoknak. A matematika nem hazudik, de a szív sem. Tehát, ha már 27 éves korod előtt találkoztál valakivel, akivel úgy érzed, le tudnád élni az életedet, az ugyanúgy lehet igazi szerelem. A lényeg, hogy azt tedd, ami szerinted a legmegfelelőbb a számodra.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.